Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

prying

25. 5. 2009 14:25
Nesouhlasím.

Omezenost a hloupost některých vzdělaných lidí v postkomunistických zemích je zarážecící. Dlužno podotknout, že nejméně je to vidět na Rusech....

0 0
možnosti
MM

malinem

25. 5. 2009 14:07
dalsi priklad

jinak - rad bych jeste doplnil jeden z prikladu, jak se muzou chovat zapadni firmy (kokretne velky vyrobce zubni techniky ze SRN).

zakoupili jsme od teto firmy pristroj za cca 120 tisic. po necelem roce nam prestala fungovat jeho cast (cimz byl cely de facto nefunkcni). poslali jsme tuto cast na zarucni opravu - a zaruka nam uznana nebyla, neb jsme pry museli s touto casti prastit (nikdo si toho nejsme vedomi). a celou opravu v cene cca 5000 jsme si museli zaplatit sami! odvolani zadne!

nejde o tyto penize, ale o to, ze ani velka firma nemusi vzdy fungovat tak, jak popisujete Vy. a pravdepodobne bychom takovych pripadu nasli mnohem vic!

0 0
možnosti
NB

j@ck

25. 5. 2009 14:17
Re: dalsi priklad

ja mam zkusenosti z USA i Evropy (hlavne Nemecko). V USA je servis zakaznikum na mnohem vyssi urovni. Tam skutecne plati nas zakaznik nas pan. Kdyz si tam clovek neco poridi a i vlastni blbosti to znici, tak mu jednoduse daji nove. Ne v Evrope. V Nemecku je to podobne jak v CR. Sam si vzpominam, jak jsem mel problemy s nemeckych Telekomem kdyz jsem si zarizoval internet. To uz snad jsou lepsi sluzby a servis i v CR.

0 0
možnosti
T

tekanna

25. 5. 2009 14:06
Pohled z obou stran

Nepřijdu-li na smluvený čas k lékaři (ať už je to způsobeno zapomnětlivostí nebo bezohledností), jsem nucena zaplatit. Stačí zavolat předem, že se nemohu dostavit, pak není žádný problém. Na druhou stranu se mi lékař plně věnuje. Když mi nepřijde klient (příp. se dostaví později), taky dostávám zaplaceno za "ztracený" čas.

Nabídka, poptávka a vzájemná slušnost. Neprofesionalita a bezohlednost nebudou stačit, ani kdyby byly zadarmo. Natož zpoplatněné. A přitom by respekt vůči času a práci jiných měl být samozřejmostí, ne penězmi vyžadovanám "privilegiem".

0 0
možnosti
NB

j@ck

25. 5. 2009 13:58
nemuzu uverit ze tuto ptakovinu napsal lekar

to je ale nehorazny blabol. Pokud chcete trh, tak ten funguje na oboustranne dobrovolnosti. Tj. cenu si lekar muze stanovit jakou chce a je jen a jen na pacientovi, zda prijme. A lekar ma pravo odmitnout pacienta, ktery se mu nelibi, chodi pozde, je arogantni. Stejne tak ma pacient pravo vybrat si svobodne lekare.  Pokud se nekdo nedostavi na objednany termin ke kadernikovi, tak kadernik muze zakaznika taky odmitnout a rict mu, at si najde jineho. To o proplaceni casu za cekani v ordinace je s prominutim hovadina. Pacient je v ordinaci dobrovolne. Pokud cekat nechce, nemusi, muze jit pryc, stejne jako jej nikdo nenuti cekat v supermarketu u pokladny.

0 0
možnosti
T

tekanna

25. 5. 2009 14:08
Re: nemuzu uverit ze tuto ptakovinu napsal lekar

R^ někde to holt funguje, někde ne.

0 0
možnosti
MN

lunak

25. 5. 2009 13:52
Těch příkladů

by se určitě našlo více. Jen mě trochu zaráží, že jste neměl se zahraničními firmami žádnou špatnou zkušenost. Narazil jsem i na ty horší... Spíše  by mě ale zajímalo, co to má společného s s vaší deklarovanou pravicovostí. Připadá mi, že tíhnete k funkčnímu systému a politická deklarace vpravo nebo vlevo s tím nemá nic společného... Ostatně jako většina lidí v Evropě.

0 0
možnosti
MM

malinem

25. 5. 2009 13:49
Amerika? proc ne!

pracuji jako zubni lekar - a klidne bych na takovou "Ameriku", jak pise autor, pristoupil. Nemel bych s tim sebemensi problem! Az na jednu vec - misto 20 pacientu za den bych jich udelal polovinu, na kazdeho bych mel cca 45 minut - a v tomto case by jiz byla zahrunuta dostatecne velka rezerva na pripadne protazeni zakroku! Nemel bych v tomto pripade problem garantovat KAZDEMU pacientovi presny cas osetreni a v pripade meho zpozdeni bych mu byl schopen toto kompenzovat.

ALE: narozdil od soucasneho stavu by hodina osetreni v me ordinaci stala cca 3000 Kc a nedostanoveni se k osetreni bez predchozi omluvy by bylo sankcionovano alespon 50 procenty teto castky (kdyz muzou mit storno poplatky cestovky, proc bych je nemohl mit ja?).

prali byste si toto?!

0 0
možnosti
SR

Kuk na strejdu

25. 5. 2009 14:11
Re: Amerika? proc ne!

Já ano. Zatím nepamatuji, že bych kdy v životě k doktorovi nepřišel, zvláště bez omluvy. Zato se mi velmi často stávalo, že ač objednán na konkrétní hodinu a dorazivše včas, čekal jsem přes hodinu. Takže aspoň v mém případě by moje bilance byla taková, že bych od doktorů pár desítek tisíc dostal.

0 0
možnosti

sorgedoktor

25. 5. 2009 13:41
Takže žena to měla polámané..U našich kdyby to polámané n

tak Vám  nikdo nic nedá. Prý když nenmáte  upgrate, zaplatte   l8 tisíc..

 Lékař jsopu v balíku/ jak kteří/..

0 0
možnosti

sorgedoktor

25. 5. 2009 13:40
Dialog Miss aneb kam se hrabou Amariočani..

pane kolego, zajkoupil jsem    si lékařský program PC   doktor od

 Fy  Dialog  Miss..

  Ted  vše přešlo   ze systemu DOS ana   Windows a po mně by  chtěli nových 18 tisíc!!

Při tom podle prof   Jedličky/ byl v Americe/   firma je povinna zaverzpečit  plynule  funkci...

0 0
možnosti
J

jirkaknop

25. 5. 2009 13:13
Celkem s Vámi souhlasím i s tou nadsázkou

ale nepochopil jsem tu úvodní glosu s Rusy.

0 0
možnosti
S

slosovatel

25. 5. 2009 13:09
nazor

Ja si nemyslim, ze clanek te pani je o nejakych penezich za cekani. Ten je proste opet jen a pouze o nejake prednas*anosti na lekare, nemuzu si pomoci (viz diskuse pod clankem). Pozadavek lekaru na zaplaceni prostoje je prehnany, ale uvedomme si, kdo od koho pozaduje sluzbu. No co Vam budu povidat, to Vy jiste vite lip, nez ja. Po supermarketu taky nebudu chtit penize za cekani ve fronte proto, ze vedlejsi pokladna nejede. Nebo ano? .. :-) No jinak .. pozadavek na zaplaceni za cekani je cesta do pekla, na tom se shodneme. V clanku jste naznacil, kam by to mohlo vest.

0 0
možnosti
AK

neznalek99

25. 5. 2009 13:36
Re: nazor

Ono to je trosku jinak. Doktorovi nikdo nic neda zadarmo a tak si musi zaplatit pronajem zubarske kreslo, nastroje,sterilizator, rentgen, pocitac a platit si sestru. Myslim, ze se vsichni shodneme na tom, ze to vsechno radove za 2 mil korun neni zadarmo a je potreba to splatit. K tomu je dobre pripocist urok a da se z toho spocitat, kolik by mel za hodinu vydelat, aby to utahl. Pokud si udelam cas na nekoho treba 2 hodiny a on pak neprijde tak je to velka ztrata za kterou musim zaplatit. A to ze nekdo neprijde, neni nevyjmecne, ale denne. Takze kvuli temto lidem musim objednat vic lidi a ti pak cekaji, ale kdyz pak nekdo neprijde je tam vzdycky nekdo dalsi...

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.