Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

6. 4. 2009 18:58
Pane Jochu trapnejsi byt nemuzete

uz jen to mentorovani a tykani..

opravdu si myslite, ze jste chytry? Opravdu si myslite, ze Obama je takovy hlupacek a placa neco v oblaku marihuany a potrebuje dospet??

VAZNE????Rv

0 0
možnosti
W

wiki5.5

6. 4. 2009 19:38
Re: Pane Jochu trapnejsi byt nemuzete

marihuana byla literarni nadsazka, jinak samozrejme VAZNE muze

0 0
možnosti
PK

Petr Tenzor

6. 4. 2009 18:24
Můj názor je ten,

že člověk ,který si myslí, že Rusko má v současné době zájem vojensky dobývat Evropu a brání mu v tom jen jaderné zbraně, by si měl zajít k psychiatrovi. (Když tedy pominu jeho mezery ve vzdělání a elementární logice). Díky za tento článek, konečně vím, co si o Občanském institutu mám myslet.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

6. 4. 2009 19:39
Re: Můj názor je ten,

nejlepsi jsou lide, kteri premysleji jen "v soucasne dobe"

0 0
možnosti
J

japoko

6. 4. 2009 18:09
Hloupý..

Hloupý Joch, hloupé názory. Jako obvykle od tohoto rádoby experta.

0 0
možnosti
TK

ntk_

6. 4. 2009 18:16
Re: Hloupý..

panečku toto je tedy opravdu argument, kterým si potvrdil svůj názor, gratuluji...

0 0
možnosti
TK

ntk_

6. 4. 2009 18:04
je těžké se zbavit jadernýchzbraní a o to těžší je tím začít

a zrovna USA to nebude, vždyť si ani neodskočí na záchod  prezident USA bez toho aby 5 metrů od něj nebyl důstojník na druhým hajzliku s kufříkem na odpálení jaderných bomb... (možná si i povídají; tak co Obamo povedlo se ti vypustit minu nebo raději použíjeme kufřík a půjdeme na jisto ?) to by se z toho po*ral nejeden člvověk -- ale teď vážně; vlastnit jadernou zbraň je v dnešním světě o dvou věcech, vyrovánávat síly a pouze horzit pro účel obrany a druhá strana co vlastní bomby  s hrozbou že je použije k útoku pro dosažení svých cílů což je pouze i na pomyšlení hrůza... fakt je jediný a to ten, že ve světě ještě pořád vládne moc síly, který přetrvá dokud lidstvo bude existovat... a snad doufejme, že ta větší síla moci bude na té lidštější straně, která bude prosazovat hodnoty co nám nebudou ničit životy a budeme moci pokojně žít i přesto, žebudem muset vlastnit jaderné zbraně pro obranu před těmi tupými...

0 0
možnosti
MS

calypsol

6. 4. 2009 18:00
Haha

Prosim autora clanku, aby mi sdelil svoji predstavu o tom, jak dlouho by asi vzdorovalo Rusko po te, co by se ( samozrejme hypoteticky, realne tam nejsou takovi blazni ) vzdalo svych jadernych zbrani. Za jakou dlouho by si asi "spojenci' a Cina rozdelili ruske nerostne bohatstvi??;-D;-D

0 0
možnosti
W

wiki5.5

6. 4. 2009 19:40
Re: Haha

nikdy by se to nestalo

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

6. 4. 2009 16:06
Sice souhlasím s většinou,

ale nejsem úplně tak optimistický ohledně schopnosti jaderných zbraní zastavit Rusko. Rusko bude pokračovat v obnovování impéria, jen nevím, kdo přijde na řadu po Gruzii. :-/

0 0
možnosti
O

o.kostal

6. 4. 2009 17:53
Re: Sice souhlasím s většinou,

Rusko je zkrachovala minulost. Rusko je na tom v porovnani s vychodem tak spatne, ze se nema smysl jiz vice k nemu vyjadrovat.

Nova imperialni moc bude Cina. maji vse - suroviny, levne lidi, roboty, technologie, energie, zbrane. Nic vic nepotrebuji. Jsou si sobestacni, ale cely svet je na nich zavisly.

0 0
možnosti
PV

Alcator

6. 4. 2009 15:45
Škatulkování

docela mě děsí, jak někteří zjevně inteligentní lidé kladou rovnítko mezi "Rus" a "komunista".

To musí být opravdu úžasné pro kohokoliv, kdo v rusku propaguje demokratizační procesy, když poté, co už už málem někoho přesvědčil, že komunismus není to pravé ořechové, si ten přesvědčovaný otevře západní noviny a tam čte "rudí Rusové". Pak si řekne "Proč bych se měl snažit změnit, oni mě stejně nikdy nebudou brát..."

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

6. 4. 2009 16:03
Re: Škatulkování

Demokratizační procesy? ;-D

Od kdy se KGB zajímá o demokracii? My jsme zavedli lustrační zákon a Rusové si místo toho zvolili za prezidenta šéfa KGB. Opravdu není důvod je nějak šanovat. :-P

0 0
možnosti
L

lot

6. 4. 2009 15:34
Populismus nebo kalkul?

Myslím, že krom dávky populismu a pozérství byl v Obamově výzvě kus celkem racionálního kalkulu. Jedna jaderná raketa v rukou nestabilních států, případně náboženských fanatiků představuje bezprostřednější hrozbu, než 100 raket v rukou velmocí (které lze účině zastrašovat).

I kdyby se jaderný arzenál USA scvrkl na čtvrtinu, stále je k zastrašování více než dostatečný. Pokud bude tedy Obama výměnou za likvidaci vlastních hlavic požadovat účinná opatření mající za cíl zabránit teroristům či fanatikům získat jadernou hlavici (a podaří se mu je vyjednat - čemuž nevěřím), je to výhodný obchod.

Bohužel to z taktických důvodů nemůže/nechce říci narovinu a tak se zaštiťuje bláznivými sny.

Další možnost je, že se on, jeho poradci i celá současná americká administrativa dočista zbláznila...

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

6. 4. 2009 15:33
Pane Jochu,

asi by Vám neškodila trocha znalostí o vojenských technologiích. Jelikož je u Vás jejich absence značná, píšete fantasmagorie o největších konvenčních armádách světa. Jistě, z pohledu počtu mužů ve zbrani, snad. Ale o tom žádná válka za posledních 60 let nebyla. USA jsou technologicky minimálně o generaci před jakoukoliv jinou armádou na světě, o čemž svědčí např. ztráty tanků nebo vojáků v Iráku (1:100). V závěsu jsou Francie, Japonsko, UK a teprve až hodně za obzorem Rusko a Čína. Ale to není to nejpodstatnější. Jednak Obama ví, že v dnešní době laserů nebo chcete-li energetických zbraní, nejsou ¨jaderné zbraně nejúčinnější zbraně současnosti a taky ví, že by je šlo zredukovat minimálně do té míry, jako se zredukovaly zbraně chemické a biologické, mimochodem stejně nebezpečné. Odstraněním jaderných zbraní by USA ani Evropa o svou hegemonii nepřišla, naopak by se nemusela bát nebezpečných šílenců na Východě.

Takže kdo je tady populista a demagog? Jako tradičně pan Joch ...

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

6. 4. 2009 15:10
Svět bez jaderných zbraní není utopie,

ale vzdálená budoucnost. Obama se toho nejspíš nedožije.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4513x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky