Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Mats Sundin

6. 4. 2009 12:04
...

Byla by to dobrá esej studenta třetího ročníku gymnázia, ale takto je to podprůměrná snůška stokrát použitých frází od pana primátora. V příspěvku je hodně populismu, který teď snad v ČSSD dostávají povinně přídělem, okořeněný kritikou vlády, bez které se opozice nikdy neobejde. A zbytek nuda. Můj názor.

0 0
možnosti
MMV

Mala morska vila

6. 4. 2009 12:23
Re: ...

Souhlasím, taky jsem nepochopila, co tím chtěl básník říci.

0 0
možnosti
F

fedajkin

6. 4. 2009 11:45
Checht

Hm, radoby socialne demokraticka snuska reci, zabalena v libivym obalu pro davy ... nic neresici, jako obvykle. Naprosto vypovidajici o smysleni autora je vsuvka o tom, ze vlada neposloucha opozici. Nic moc pane. Rv

0 0
možnosti
PH

Petr Hlaváček

6. 4. 2009 11:03
Šrotovné

Poskytnete mému podnikání také podobnou štědrou dotaci jako je šrotovné automobilkám?

0 0
možnosti
PH

Petr Hlaváček

6. 4. 2009 11:03
Nepřiměřená rychlost

1) Nepřiměřenou rychlost, která se objevuje v policejních statistikách, nelze změřit. Pokud na mokru dostane auto smyk v 30 km/h v místě, kde je povoleno 50 km/h, jedná se o nepřiměřenou rychlost. Tady žádný radar nepomůže.

2) Nepřiměřená rychlost je příčinou méně než 20 % nehod. Hlavní příčinou je "Nesprávný způsob jízdy".

3) Máte nějakou studii, která by prokázala pozitivní vliv měření obecní policií? Tj. snížení nehodovosti po jeho zavedení a zvýšení nehodovosti po jeho praktickém zrušení od 1.1.2009? Jako primátor Brna byste měl vyhodnocovat úspěšnost přijatých opatření.

0 0
možnosti
PH

Petr Hlaváček

6. 4. 2009 11:02
Evropske standardy, objektivita

V zavádění "evropských standardů a pravidel" Vás budu jen podporovat. V zásadě by to znamenalo např. po vzoru Německa zmírnit nesmylsně přísný bodový systém v banálních přestupcích. Jen do toho.

Také byste měl v článku přiznat, jak to je s vaší objektivitou. Vy, jako primátor Brna, jste zainteresován na co nejvyšší výběrech za překročení nejvyšší povolené rychlosti. Na druhou stranu musím uznat, že pod vaším vedením se Brno nepustilo do nesmylsných radarových represí po vzoru Moravských Budějovic.

0 0
možnosti
PH

Petr Hlaváček

6. 4. 2009 11:01
Rokytova v Brně

Hezký příklad nesmyslnosti omezování rychlosti máme přímo v Brně. Ulice Rokytova a navazující komunikace má na svědomí více než 10 životů. Jedná se o táhlou čtyř-proudou silnici do kopce s nijak vysokou hustotou provozu. Rychlost tam byla nesmyslně snížena až na 50 a 60 km/h. Došlo tam k omezení slušných řidičů jen proto, že se tam X závodníků ve vytuněných golfech prohánělo více než 120 km/h za mokra a námrazy. V automobilové sebevraždě jim nezabránilo ani měření rychlosti, ani omezení rychlosti. A proč už tam nejsou svodidla po obou stranách? Proč tam nejsou značky úseku častých dopravních nehod? Proč se tato část městského okruhu nepředělává přednostně?

0 0
možnosti
PH

Petr Hlaváček

6. 4. 2009 10:53
Je to trochu komplikovanější

Nevšimnul jsem si, že by "na našich silnicích šlo doslova o život". Když ráno odjíždím do práce, neloučím se se ženou se slovy, že už se možná nevrátím. Riziko úmrtí je u nás sice vyšší než v Německu, ale nižší než v USA. Pro srovnání - Německo má na většině úseků dálnic neomezenou rychlost (to proti čemu tak brojíte), v USA mají výrazně nižší rychlost mnohem přísnější tresty pro ridiče. Zdá se, že neexistuje žádná přímá úměra nejvyšší povolené rychlosti a přísnosti trestů.

Bohužel, v ČR hledáme jen jednoduchá řešení. Radary, represe, nepřiměření pokuty... Účinná řešení zpravidla vyžadují více. Investice do silnic (pravda hrazení poplatků v nemocnicích něco stálo, tak na investice už se nedostává). Vzdělávání řidičů. Prevence. Pracné odhalování závážných přestupků jako je agresivita na silnicích.

0 0
možnosti
M

Míra2

6. 4. 2009 10:52
2 připomínky

a) když starosta horuje za vybírání pokut obecní policií, nevěřím v jeho čisté úmysly

b) Evropská rada ať se stará o svoje a nekecá státům do jejich interní legislativy - nebo snad taky nařizuje Němcům, aby omezili rychlost na německých dálnicích??

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik