Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

9. 11. 2008 10:09
Zajímavý názor,jen to kazí tento

omyl.

V případě, že se někdo vzepře vůli těchto stran, jenž mají pro demokracii jen slova pohrdání pro její slabost, je odvlečen nějakou chátrou co se but nazýva SA či Lidové milice. 

Tady jste víc než trochu mimo.

0 0
možnosti
M

manawatu

9. 11. 2008 11:25
Re: Zajímavý názor,jen to kazí tento

obdivuji se vašemu dějinnému přehledu.

zbývá doplnit pokoutnou noční likvidaci lidí

v Chile,Španělsku,Argentině a to kapitalistickým fašizmem-co se týká počtu obětí ,je to jen otázka času a příležitosti.Dobří křesťané mají též dějinné zkušenostě-byli obětováni a obětovali kde koho.Zkušenost zneužití moci nechť nám je k užitku.Ještě připomenu genocidu arménů v Turecku spolu s vynálezem vyhlazovacích táborů tamtéž..>...bla bla.V

0 0
možnosti
VM

Dluhy se neplatí

9. 11. 2008 9:47
Komunismus má v současné době podobu

paroubkovského socialismu, tj. je jeho zatím(!) nerozvinutá reinkarnace.

Místo dekretů o míru a půdě slibuje zrušení poplatků u lékaře, aby posléze ožebračil všechny mimo aparátčíků...

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

9. 11. 2008 9:20
Bohata = naivní trouba

- to jsem poznal už po přečtení některých jeho dřívějších článků.

0 0
možnosti
VM

Dluhy se neplatí

9. 11. 2008 9:40
Re: Bohata = naivní trouba

Vztekáš se, soudruhu?

0 0
možnosti
VH-PAC

Velká hlava - pomáhá a chrání

9. 11. 2008 9:07
komunismus je daleko horší, než nacismus

...kovaného komunistu je možno poznat jen podle vzhledu - upocené prase. Osobně si myslím, že nacismus (sociální, dělnický - čti lůza ) je daleko mírnější odrůda komunismu. A to z toho důvodu, že pokud přišlo na vraždění, nacismus to praktikoval na jiných národech, kdežto komunisti zásadně ve vlastní zemi na svých sousedech. Proto je mi nacismus poněkud milejší.

[>-][>-] (Y) [>-][>-]

0 0
možnosti
JJ

TloolT

9. 11. 2008 10:08
Re: komunismus je daleko horší, než nacismus

To je ale nesmysl. Třídíte lidi podle toho, jak vypadají? Takže Gӧring byl omunista? A Lenin nacista? Nacisti taky zasedne zabijeli u sebe a u svych sousedu. Dokonce více, než komunisti. Ti se šířili třeba i do Afriky.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

9. 11. 2008 8:35
Komunismus = Nacismus

Řekl bych, že je dobře, že se autor touto otázkou zabývá. (A příbuznost s teorií Hannah Arendtové mi až tak moc nevadí.) Mrzutá mi však připadá úroveň psané formy, článek je plný (krom věcných a argumentačních chyb), chyb gramatických i typografických. To snižuje silně hodnotu článku. Zkuste si třeba články předem opravit ve Wordu, pokud nevládnete češtinou sám. Přesto karma.

0 0
možnosti
S

skydream

9. 11. 2008 10:58
Re: Komunismus = Nacismus

dik

0 0
možnosti
JD

Draki

9. 11. 2008 7:09
Proč to raději nepošlete do Haló novin ?

Má cenu přesvědčovat Zieglery, Václavíky, Kříže, Polanecké a podobné figurky, co tráví celé dny sepisováním podobných nesmyslů jako je ten Váš ? Víte co mi u Vaší infantilní komparace chybí ? Ještě třetí systém, který sám sebe nazývá "demokracií". Ten by totiž nasbíral také slušnou řádku mrtvých. Napadlo Vás někdy, kolik lidí zařvalo při házení afrických černochů do moře na přeplněných korábech, když docházely zásoby a americké břehy byly ještě v nedohlednu ? Počítal jste oběti koloniálních válek, které všechny bez výjimky zavinil nadutý bílý člověk se svou ideologií laissez-faire maskující a legitimizující jeho nekonečnou nenažranost ? Počítal jste, kolik japončíků se zaživa vypařilo při aplikaci jaderných bomb na civilní obyvatelstvo? Počítal jste oběti všech zpupných agresí našeho světového četníka ? Tak si to jednou spočítejte a zjistíte, že Hitler i Stalin byli úplní břídilové;-)

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

9. 11. 2008 7:16
Re: Proč to raději nepošlete do Haló novin ?

R^

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

9. 11. 2008 6:11
Arendtová by zaplakala

Tenhle článek velmi vzdáleně kopíruje teorii totalitarismu Hannah Arendtové. Nepředpokládám ovšem, že by ji autor studoval, spíše se setkal s její excerpcí na internetu. A body potom vyplníl vatou. No, vatou - spíše slámou či už rovnou hnojem?

Autor sice v celku kráčí správnou cestou, ale konkrétní podpůrné argumenty nejsou ani tak k smíchu... oni nejsou vlastně ani k pláči - oni jsou na nakopání do (Y). Autor se jednoduše historický negramot.

Některé teze jsou na hraně spornosti. Třeba ta s výplachem mozků. Jasně, že v 70.-80. letech už nebyl tak intenzivní, protože ideologii už nevěřili ani její hlasatelé, ale v SSSR ve 20-50 letech a u nás 50. si intenzita výplachu s nacismem nikterak nezadala. Je to dáno tím, že totalitní režim se v čase mění, nacismus stihnul jenom první fázi - v té druhé se z "totality" mění v celkem banální diktaturu.

Pak tu máme ovšem vyslovené bláboly jako s tím

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

9. 11. 2008 6:25
Re: Arendtová by zaplakala

černochem. Pominu raději zmatenost té teze o elitě jako maloměšťákovi. Odhaduji, že někde našel fragment Arendtové, neboť ta o maloměšťákovi jako  o typické postavě totalitarismu hovoří. Ale černoch - to je naprosté nepochopení. Hitler sice na jednom místě hovoří o tom, že Francie ponegřuje Porýní, jinak byl ale tématem dne žid. Nenávist k černochům totiž nebylo v té době jaksi možno pořádně praktikovat.

S těmi SA a LM to je též dobrý žblebt. Vyjma počátečních období represivní činnost obstarávaly zcela jiné složky, daleko "profesionálnější".

S tím, že se komunisté učili práci s mládeží od nacistů. Ono by stačilo, kdyby si autor uvědomil, který režim se zrodil dříve. Třeba by ho napadlo, že komunisté nějakou organizaci měli dávno před Hitlerjugend. A skutečně měli - Komsomol. Náš český pionýr je potom spíše odrazem této organizace.

Jinak, třeba dobyvačné války nevedly zdaleka jenom tyto režimy, ale i liberální britské impérium, totéž se týká přístupu k zacházení s civilisty.

0 0
možnosti
K

Killingworth

9. 11. 2008 1:48
100 % SOUHLAS!

R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
VJ

baribal

8. 11. 2008 22:44
Souhlasím a karma,

jen bych pro úplnost připomněl třetí z největších neštěstí lidstva, a to náboženství. A je jedno, jestli je to křesťanství, islám nebo judaismus . Náboženství  plodí nenávist a násilí stejně jako nacismus a komunismus.

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

8. 11. 2008 22:24
Karma

Není co dodat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)