Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Matka v zahranici

12. 2. 2008 23:48
Jano, jeste se chci ujistit o autorce

Childless by choice napsala Jean E. Veevers? nebo Marian Faux?

0 0
možnosti

Kristýna

12. 2. 2008 22:35
COŽE???

Už jen úvod Tvého příspěvku mě úplně rozhodil! Jednak v dnešní době málokdo řeší, že nějaká holka v 29 nemá děcko! Považuju to za normální. Sama mám ale ve 23 letech roční dceru, neprodělala jsem ani klystýr, ani nástřih, porod trval 2 hodiny a kojení bylo časem relaxace, lepší než kosmeťák nebo masáže. A můžu Tě uklidnit - mám tolik volného času, že stíhám všechno to, na co jsem neměla předtím čas, postavu mám tak krásnou jako jsem nikdy předtím neměla a levou zadní studuji UK. Navíc jsme si s manželem koupili krásný domeček za Libercem. Dcera je zdravá, modrooká blondýnka a velice aktivní zlatíčko. Ovšem pro typy jako seš Ty je opravdu lepší nemít děti - asi bys to totiž ani nezvládla. Znám holky, kterým je 35 a přesně jako Ty se pořád tvářily, že proč by ony uklízely podělané plíny - teď jsou z většiny z nich osamělé alkoholičky. Tak si to pak užij!

0 0
možnosti

Jana

12. 2. 2008 22:39
Re: COŽE???

Takova idyla. Kdo by nezavidel.  bA jste si uplne jista, ze  vas manzel nepodvadi?

0 0
možnosti

Petr

12. 2. 2008 22:12
řekne-li si to, co je obsahem článku, nebude o generaci...

...dál nikdo, kdo by něco podobného mohl napsat... řekneme-li "A", musíme říci "B"... 

0 0
možnosti

Petr

12. 2. 2008 22:15
sorry za překlep...

řekne-li si každý to, co je obsahem článku, nebude o generaci... ...dál nikdo, kdo by něco podobného mohl napsat... řekneme-li "A", musíme říci "B"... 

0 0
možnosti
KK

kraxna

12. 2. 2008 21:02
To je opravdu hezky řečeno...

"Nepotácím se po bytě v poblitých teplákách s jedním dítětem přisátým k prsu a druhým omotaným kolem nohy" .Já zase nepovažuji za cíl svého života možnost potácet se po VIP večírcích s  poblitou (bezdětnou)Špagátou přes rameno a zfetovanou(bezdětnou) Lindsey omotanou kolem nohy....Každý lidský jedinec má holt  jiné priority....;-D

0 0
možnosti
W

Matka v zahranici

12. 2. 2008 20:48
I kdyz je pro nektete matky pravda, to co popsala autorka

Je to vytrzene z kontextu zivota. Protoze vsechny ty hruzy jsou odmeneny necim, co pani autorka nikdy nepochopi. Deti vyrostou a s nimi prozijete nadherne chvile, ktere nejsou s nicim srovnatelne. Mit deti naplni zivot necim novym, hlubsim. Lide bez deti to neumi pochopit. At delate cokoliv, je to prazdnejsi nez kdyz to delate s detmi. I typicka single Bridget Jones nakonec chce mit doma muze a rodinu. Jen par zen dokaze opravdu existovat bez deti. Ve 20 se lehce krici , nechci deti, ale ve 45 je to jine. Vsechny ty starsi damy by si meli platiti umele oplodneni a ruzne pomoci otehotnet ze sve vlastni kapsy. Za kazde rozhodnuti se plati.

0 0
možnosti

stále bezdětná

12. 2. 2008 20:43
ano, ale...

Jistě máte pravdu, paní Petržílková, nemít děti je vaše plné právo. Mám ovšem dojem, že pokud bude žena stále čekat, až manžel dostaví koupelnu a až budou mít více naspořeno, neporodí nikdy. Těhotenství by se podle mě takhle plánovat nemělo. Krom toho za devět měsíců se může změnit hodně... Žena, kterou ovládají mateřské pudy, by takhle nepřemýšlela. Pokud děti mít nechcete, není to bytovou situací ani stavem bankovního konta.

0 0
možnosti
W

Matka v zahranici

12. 2. 2008 20:38
Mila Jano

muzete mi uprimne vysvetlit, jake jsou vase duvody nemit deti? Jste sama nebo vdana?

0 0
možnosti

Jana

12. 2. 2008 22:18
Re: Mila Jano

Jsem vdana  a jestli  vas opravdu zajimaji moje  duvody tak si pujcte v knihovne knizku Childless by choice. Bydlite  v cizine tak  jiste  nemate problem si to precist  v anglictine nebo v jinem jazyce. Do cestiny to pokud vim neni prelozeno. Ta knizka je napsana tak, ze bych se pod ni klidne mohla podepsat.  Neni to, ze bych se vyhybala  osobni odpovedi, jen si proste myslim, ze je to treba na  debatu pri kavicce a ne  na par radek na  internetu.

0 0
možnosti

Miloslav Šimek

12. 2. 2008 19:59
Vážení diskutující ...

udělejte mi radost a vyvraťte tuto větu : kdo nebude mít děti, nepředá své geny dále.

0 0
možnosti

z Lupa

12. 2. 2008 17:58
Malý&spol.

"Rejstřík firem se opět ozval a to pod firmou TopInternet s.r.o. . Chtělí zaplatit zálohovou fakturu na dobu 10.3.2007 - 9.3.2008. Několikrát jsem jim zdůrazňoval, že jejich služby nechci užívat, ale buď neumí číst nebo mají krátkou paměť. Je možné, že jsou u nás někteří lidé tak vlezlí?"

0 0
možnosti

z Lupa

12. 2. 2008 17:52
Malý&spol.

"dobry den, po obdrzeni faktury, nereagovani na nej atd. mi nyni prislo od p. Maleho mail s predzalobni upominkou, po klasicke korespondenci s tim, ze jsem o zadnou takovou sluzbu nestal se na me sneslo mnozstvi vyhruzek soudnim platebnim prikazem, exekuci atd. Jako v prave nesbehly, prosim o informaci, zda je tedy lepsi zaplatit nebo se tomu branit. Nejde mi ani tak o ty cca 2k, ale trochu me takove jednani nadzvedlo ... na druhou stranu nemam cas ani naladu na handrkovani se s nejakym slusne receno neeticky se chovajicim podnikatelem. Poradite tedy jak dal postupovat? Pripravuje se nejaky spolecny postup proti zminene firme? Zaplatit, nezaplatit? Predem dekuji za odpoved."

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4620x

Seznam rubrik