Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SJK

spatřil jsem kometu

4. 9. 2011 12:50
Dávám...

...starým žebrákům;-(;-( nedávám...mladým tulákům pohybujícím se v tlupách, somrujícím...ani korunuRvRv

0 0
možnosti
FH

Bouše

4. 9. 2011 9:30
Arogantním týpkům nedám almužnu nikdy.

Naposledy jsem dal dvacku jednomu bezdomovci v zimě. Za dosti tuhého mrazu mě vcelku slušně oslovil, neměl bych-li pro něj nějaký drobný peníz na teplou polévku.

0 0
možnosti
VK

VLAKR

4. 9. 2011 8:40
Já vždy také váhám - dát či nedát

bydlím na venkově, takže žebráky příliš často nepotkávám. Poprvé jsem se s nimi setkal po roce 1989 v Praze a ve Vídni. Nejprve mne to šokovalo, zvláště v té Vídni jsem to nečekal - žebrající před vstupem do sv. Stěpána to sehrávali působivě. Pomalu jsem si na žebráky zvykl, ale přetrvává dilema dát či nedát, je to chudák nebo podvodník. Většinou tedy žebráky obcházím. Povídačkám, že nemají co jíst nebo někoho těžce nemocného v rodině, příliš nevěřím. V Plzni občas vídám skupinku mladých odredovavých lidí se psy, kteří žebrají peníze "na žrádlo pro své pejsky". Navíc se chovají i poněkud agresivně, takže u mne zatím neuspěli. Jen jednou jsem vyhověl žebrákovi s lehkým svědomím. To mne kdysi v Praze na ulici oslovil zarostlý špinavý starší chlap slovy: "Kámo, nedal byl mi nějaký drobný na pívo?" Dal jsem mu 10 Kč, chlap poděkoval a odešel. Musel jsem se pak zasmát a ocenit jeho upřímnost - tenhleten chlap mne určitě nepodvedl a jistě si za to opravdu koupil to pivo.

0 0
možnosti
P

por.Dub

4. 9. 2011 8:24
drobnej

peníz  za herecký výkon, nebo hudební, ale jinak NE !!!!!!!

1 0
možnosti
S

stepulka

4. 9. 2011 9:09
Re: drobnej

Přesně tak, jen za herecký nebo hudební výkon, který se mi líbí ;-). Fláknout sebou na chodník umí každý.

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

4. 9. 2011 1:08
Jsem z Jablonce, tedy z žádné metropole a říkat lidem,

které znám už od dětství "NE", to dost dobře nejde. Takže mě to dávání nějakou tu stovku měsíčně stojí. Nesmíte si ale myslet, že jsem hodná, to nesnáším. Raději než peníze dávám jídlo, protože toho u nás není nikdy nedostatek. Stane se mi ale dost často, že sedíme v hospodě kousek od nás s kamarády a takový se ke mně hrne. Potom musím být nekompromisní. Jasně mu řeknu. Sedni si támhle u prázdného stolu, dej si na mě co chceš, ale nikoho neotravuj, ani servírku, nebo ti nas....u.

1 0
možnosti