- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Samá chuť, Ivanko... Guláš připravuji podobně - jen s drobnými odchylkami. Přidávám do něj, syrovou zelenou nakrájenou papriku.... Zahušťuji ho hrubou moukou, nebo starším rozdrceným chlebem. Také ho jím nejraději s čerstvým chlebem, ale manžel ho rád s knedlíkem .A k tomu pivečko. Dobrou chuť.
Vařím guláš úplně jinak, přesto ale za propagaci národního bohatství ! Hele, zkus dát majoránku až před dokončením, uvidíš, že to bude lepší - když se dlouho vaří, hořkne! Ostatní grify dodám event. tajně a jen svým oblíbencům!
Vidím, že i Tobě příště pošlu kastrůlek
Přiznám se, že guláš vařím spíše jako pan Jan. Sádlo, cibule, kližka a zahušťuju chlebem. Nicméně máslem jste mne inspirovala a dnes k večeři jsme měli Pfeffersteak na másle se smetanovou omáčkou.
Tak teda nevim, nevim. Cibul na másle místo na sádle, a majoránka hned na začátku?
A to zahuštěni? Nechutnal jsem, nebudu to hanit, ale je to nejpodivnější recepis na hovězí guláš jakej jsem četl.
Vy jste se domluvili, ne? P.S. Tyhle problémy fakt nemám.
Já dělám ráda maďarský a ten se dělá úplně jinak a hodně dlouho. Je řídký, s ničím se nezahušťuje.
Maďarský guláš mám ze všech nejraději - viz můj příspěvek níže.
Nejlepší guláš, jaký jsem kdy jedl, byl Maďarský guláš v Maďarské restauraci buď v Jesenici, nebo v Jílovém u Prahy (nemohu si vzpomenout, je to přes 10 let).
Maso v guláši bylo opečené nad ohněm, cibule, paprika, feferonky tak akorát, chuť jedinečná, mimořádně velké porce.
Ale už někdy před 5 lety prý tato restaurace byla zrušena.
Škoda.
Jinak za guláš karma, protože toto jídlo mám velmi rád
P.S. Druhý nejlepší guláš jsem jedl někdy v roce 1980 v jedné zaplivané restauraci na vesnici poblíž našeho města.
I za totality byly restaurace, kde uměli guláš.
To nebyly restaurace, to byli kuchari.
zásadně zahušťuju chlebem!! A stejně jako Jitka - sádlo, česnek a majoránka nakonec. Ale jinak se mi sliny sbíhají, to jo!
Já slintám, sotva jsem si ty blogy přečetla
Já dávám máslo jedině,když dělám maso na paprice,čili v omáčce.Pod guláš jedině sádlo.Majoranku u nás nedáváme a zahušťujeme zaprášením moukou.Ale když chlapi tolik vychvalují zahušťování chlebem,tak na tom musí něco být- vyzkouším.
Já zahušťuju chlebem pouze pivní guláš, a tam je to výborné...
Já jedině na sádle a česnek i majoránku až nakonec. Zahušťuju chlebem, místo mouky
Tak tak p.Štanclová, Jen místo "zahušťování" chlebem či moukou (která guláš "odbarví") zkuste někdy nastrouhaný brambor .