Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Ty Zuzi piš o tom jídle, to ti fakt jde, slintáme hromadně u PC ;-DV Umbrii je dost opepřená, v Toskánsku mi chutnala víc.

1 0
možnosti
BH

R^ Mám jedinou výhradu, pište víc...R^:-)!!

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Břetislave a budu se snažit :-)

0 0
možnosti
PBR

Tak tohle jste milá paní jakože přehnala...

Ležím doma, obě nohy v gypsu a mám zcela poslintaný polštář.

To jsem zvědav, kdy někdo dorazí domů aby mi alespoň namazal chleba se škvarkovou pomazánkou :-).

A Vám...Vám jako pokaždé velikánská karma a poděkování. Pokračujte, je to úžasné a zajímavé. Díky R^

4 0
možnosti
Foto

Pane Pavleač je mi vás velice líto, tak mě váš komentář rozesmál. Omlouvám se velice a brzy se uzdravte.

2 0
možnosti

Paní Zuzano, už vím, že Vaše blogy o jídle musím číst po obědě. Umíte to tak popsat, že by to člověk nejraději vyškrábal z monitoru :))). Ale "našla" jste něco, co Vám tam vyloženě nechutná? Mohla byste mi napsat jaké je zampone a cotechino? Díky za další hezké povídání. :-)R^

3 0
možnosti
Foto

PAní Marie, děkuji za pěkný komentář. Když tak o tom přemýšlím, tak jsem tady doposud neobjevila nic, co by mi vůbec nechutnalo. Jsou samozřejmě jídla, která mi chutnají méně a která více, ale nic, co bych nesnášela. Jinak, Zampone v podstatě = cotechino. Jsou to hrubě mleté nebo na kousky nasekané vybrané kousky vepřového, ochucené a předpečené, zabalené do potravinové folie a uvařené ve vodě. Po vychladnutí se krájí na kolečka (jako naše sekaná) a podává se s br. kaší nebo na Silvestra v Itálii s čočkou. Kdysi dávno se podle starých receptů maso dávalo buď do očištěné prasečí nožky (zampone) nebo do střívka (cotechino). Rozdíl byl minimální, snad jen, že cotechino bylo o něco jemnější.

1 0
možnosti
RE

Tak jste mi právě dodala chuti k cestě na Sicílii, která má proběhnout koncem dubna a kterou jsem, jako zanícený skandinavista bral zatím opravdu jen jako ,,džob.":-)

0 0
možnosti
Foto

no tak to buďte v klidu, džob se velmi rychle promění na nekonečnou vášeň. Sicílie je cestovatelská i gastronomická jednička :-)

0 0
možnosti