Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Inu, Váš článek Vám zprostředkovává ještě jedno poznání, které se možná zatím nechcete připustit. Mikrovlnou, myčkou nádobí, varnou konvicí je v Itálii zásadně manželka tedy v podstatě něco jako služka; s tou výsadní výjimkou, že si ji chlap bere (někdy) na noc i do postele.

To víte, jiný kraj - jiný mrav.;-)

0 0
možnosti

To jste tak docela netrefil. Já žiju v Čechách a mikrovlnku ani myčku nemám. A nechci. Jako služka si kvůli tomu rozhodně nepřipadám.

0 0
možnosti

Tak ty špagety s kečupem a eidamem - to byla fakt bomba!:-))) Ještě, že neutekl.:-) To bych taky nedala. A nasladko už vůbec ne. Je zajímavé, že Francouzi jedí taky ke všemu bagetu. Viděla jsem ve francouzském bistru (v Praze),jak si jí dává "Frantík" ke quichi. A pak mi říkala neteř, která taky žije v Itálii, jak jsou choulostivý na přípravu kávy v kafetiéře. Já jí taky používám, a je to jedna z nejlepších příprav. Díky za pěkné zážitky. Palec nahoru!

0 0
možnosti

Super počtení , mám k Itálii také blízko a v mančaftu ( fotbalovým ) jsme měli Carla , pašák přímo ze Sardínie . Ten když se šlo po zápase společně na jídlo , tak chytal neuvěřitelné záchvaty vzteku , jak si jeho spoluhráči(my) kydaj na Pizzu tuny kečupu a ještě si mlaskaj. No a ještě k těm nudlím z mákem , to mám také veselou historku. Párkrát jsem to zkoušel vysvětlit na horách v Itálii místním talošům , že to se to opravdu u nás tak to jí , ale pochopení jsem se nedočkal :-) , spíš mě se smíchem prozradili , že to je škoda i pro prasata :-)

0 0
možnosti

Úžasné:-).Česká kuchyně(podobně jako prý i africká) je hlavně o ,,plnidle"(kaše, knedlíky). Řecká a italská(až na ty ,,frutti di mare") je super. Myslím, že poznávat jiné kraje a snžit se to ještě ukázat jiným je ušlechtilé. Mojí ,,nej" zemí v tomto směru je Norsko. Když už jsme u té Itálie, tam jsem ,,objevil" řeku Tagliamento v oblasti Friuli, což je trochu jiné etnikum, než Italové. Je to skvělá vodácká záležitost. Také projet Benátky na vlastní kanoi je nezapomenutelný zážitek:-) K Toskánsku patří myslím i Elba, kam už jezdíme skoro každý rok:-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2178x
Píšu jen tak, pro radost.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy