Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sorki

26. 4. 2010 23:25
no

pokud svým dětem tímto mentorským způsobem "vštipujete" lásku ke starým, pak mě připomínáte další bývalou "matku": komunistickou stranu. Ta nás taky podobným způsobem učila lásce k socialismu a Sovětskému Svazu a přivedla do... stejně tak "taťka" JYrka rozvíjí lásku k seniorům tím, že jim slibuje 13. důchody (a další nesmysly) na dluh, který budou splácet vaše děti. Nevím, jak vy, ale já (důchodce) pokládám toto podplácení za cizí peníze za hrubě nedůstojné, urážející a zlodějské...navíc to je právě příčina těch vznikajících (zatím levici velmi zveličovaných) mezigeneračních příkopů..

0 0
možnosti
PP

paja09

4. 5. 2010 8:15
Re: no

Mentorským způsobem vštěpovat lásku, ať k tomu, či onomu? Zvláštní spojení! Je přeci rozdíl mezi interpretací názoru (tak, aby to pochopili i ti méně chápaví)  a vlastním způsobem výchovy...  Pak ale to už je na vlohách a schopnostech, ba i možnostech, každého, jak se k výchově postaví!!!

Rozhodně každému doporučuji k zamyšlení, nebo alespoň k přečtení, protože každý bude jednou starý... Co si zasejeme, to si sklidíme...

R^

0 0
možnosti
FV

fouly

26. 4. 2010 22:12
Hehe,

už jsme toho prožili hodně,takže nějací pitomečkové Mádl a Issová nás nerozhází!

Škoda,že neuvidím, jak se budou vnuci chovat jednou k nim.Nazdar!

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

26. 4. 2010 21:30
souhlas a karma

Je to o pristupu. Jenze -co se snazil rict ten klip: musi to byt oboustranne. Duchodci maji zivotni zkusenosti, maji co nabidnout... ale nemuzou nikomu nic rvat nasilim, nemuzou nutit sva moudra a chovani tem, co o ne nemaji zajem. Treba tim, ze pro kratkodoby a nejisty osobni prospech ("Prece nam nemuzete verit vsechno, co rekneme", "Nase sliby nebyly zasazeny do realneho ekonomickeho ramce a nemohou byt splneny") zadluzi a zkazi zivot dalsim generacim.

Mate pravdu, ze lidi by se meli posuzovat jako individuality a ne pausalizovat jako cleni nejake skupiny. ALE....

... uvedomte si, ze s tim zacali politici. Tak vesela oranzova parta. Ti prvni se obratili na duchodce, cilili na ni a hrali jim na city. A spousta duchodcu na to skocila. Tohle ted je jen reakce. Je to spatne, ale naprava se musi zacit ze vsech stran.

0 0
možnosti
K

kaktusak

26. 4. 2010 22:38
Re: souhlas a karma

Spousta dnešních důchodců před 20 lety, tehdy ještě v produktivním věku, skočila na demagogické fráze sametových pučistů, takže jen ať na ně teď tvrdě dopadnou následky jejich tehdejších činů, nebo nečinnosti.

0 0
možnosti
HM

ladhela

26. 4. 2010 21:05
budou nebudou

budou naši prarodiče mít rádi nás? a nebudou volit levici?

0 0
možnosti