Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Alechin

12. 4. 2010 21:39
rozumim vam

a davam karmu, i jako evangelikal. Ale to co napsal three times banned star ma neco do sebe.

Cesi jsou schopni urciteho nadhledu, jsou vice skepticti a nemaji potrebu se vyvysovat, ale ani jedno neni dobre. Je nutne mit zdrave sebevedomi - pred nikym se nepovysovat a pred nikym se neponizovat. A co nam chybi - nekdy s pokorou prijmout roli sluzebnika.

0 0
možnosti
TTBS

three times banned star

8. 4. 2010 19:58
Vidět neúspěch jako dočasnou záležitost a tvrdou lekci

a snažit se z něj poučit, místo aby člověk hledal, kdo jiný za to může, je skvělá věc. Jenom proto, že to nedokážete pochopit, neznamená, že se jedná o pokrytectví.

Ještě byste měla pohovořit o druhé straně mince - na úspěšné lidi se nehledí jako na zločince, protože "to přece z poctivé práce mít nemůžou", nýbrž jako na příklad hodný následování. Z obojího by se Češi měli poučit. 

0 0
možnosti
E

Edenic

8. 4. 2010 20:00
Re: Vidět neúspěch jako dočasnou záležitost a tvrdou lekci

R^

0 0
možnosti
LL

Lenka Leon

8. 4. 2010 18:49
Neúspěch neznamená jen prohru, je znamením zatracení?

Vidim to zcela opacne. Americane se z neuspechu/chyb snazi poucit, jsou ochotni dat cloveku dalsi sanci, pokud zrovna nespachal nejaky trestny cin... Neda se moc srovnavat podnikovy casopis a americky tisk vseobecne... jiste, ze se reditel firmy snazi byt pozitivni... ale staci otevrit jakykoli denik a "financial/economic crisis" najdete vsude, zvlaste zalistujete-li o nekolik mesicu zpatky.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

8. 4. 2010 11:45
undeRserved??

Pokud přijde řeč na úspěšnost a odolnost USA, je třeba si uvědomit, kdo ji osídlil. Nejprve puritáni, kteří neznali žádnou zábavu, jen dřinu a pak lidé do nepohody, kteří dokázali radikálně řešit osobní či obecné problémy emigrací do neznáma. "Doma v problémech" zůstali ti, co místo řešení naříkali nad osudem a hledali viníky, na které by svou bídu svedli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik