Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jednoduchym resenim by bylo zruseni danoveho pekla u nas a vytvoreni danoveho raje.

Pak by nikdo nemusel hledat raje nekde v zahranici, aby unikl z naseho pekla.

2 0
možnosti
AK

Když shrnu příspěvky oponentů, tak vlastně zjišťuji, že daňové ani ráje neexistují, protože každý zdaňuje zisk tam, kde ho tvoří.

A neexistují ani nezdaněné peníze, protože není jak je na konta korupčníků uložit a ani je odtud čerpat.

Jste rád, že už vlastně není co řešit?

0 0
možnosti
PB

P89e75t34r 23B98u57r18i61a98n

19. 5. 2024 23:16

Daňové ráje existují, ale fungují na jiných principech a za jinými účely, než si myslíte vy.

Dle vaší naivní představy o světě je Ráj rybářů obchod, kde chodí rybáři jen s fíkovými listy u beder.

Nezdaněné peníze existují, jen pro jejich utajení je fakt nikdo nevozí autem z ČR na Kypr, aby je tam uložil do banky pro někoho, kdo si pro ně autem zase z ČR přijede.

0 0
možnosti
AK

Já si myslím, že logiku byste do téhle záležitosti vnášet neměl.

Ano, zní logicky, abyste platil daň ze zisku tam, kde zisku dosahujete. A sídlo klidně mějte třeba na Marsu...

Jenže současná legislativa a existence daňových rájů velkým firmám (menší firmy a zaměstnanci mají smůlu) umožňují neplatit daně vůbec.

To je doprovázeno rétorikou, že firmy si přejí nízké daně. Ony si ale nízké daně nepřejí, přejí si neplatit žádné daně a řada z nich je také neplatí.

Mezi daňové úniky je třeba zahrnout i split remuneration - tedy fiktivní odměňování svých zaměstnanců v jiné zemi, než ve které firma podniká.

Daňové ráje mají obvykle ještě tu vlastnost, že zachovávají bankovní tajemství.

Tady vidím důvod, proč politici s daňovými ráji nikdy nic neudělají.

Řada z nich má totiž v daňových rájích své nezdaněné příjmy - z úplatků a podobně.

Panama Papers, Lux Leaks, Offshore Leaks, Swiss Leaks, Lichtenstein Leaks a další ukazují, že to není jen ničím nepodložená domněnka.

0 0
možnosti
PB

P86e24t87r 35B28u10r88i74a86n

19. 5. 2024 13:42

Ano, zní logicky, abyste platil daň ze zisku tam, kde zisku dosahujete. A sídlo klidně mějte třeba na Marsu...

Tohle už takto funguje od začátku. Daně se platí v zemi, kde se vytvořil zisk. A to z toho prostého důvodu, že udělením povolení k podnikání se stáváte daňovým rezidentem dané země a to právě v oblasti toho vašeho podnikání.

Tedy vy zde veřejně a hloupě lžete.

Řada z nich má totiž v daňových rájích své nezdaněné příjmy - z úplatků a podobně.

Opět blud hodný žáka páté třídy. Vy si své vydělané peníze můžete uložit, nebo poslat, kam chcete. Ovšem daňové povinnosti vás to nijak nezbavuje. Nedaní se totiž samotné držení peněz, ale onen úkon nabytí příjmu. Každý OSVČ má právo nechávat si posílat svou platbu za služby na libovolný účet a třeba i do Švýcarska. To ho ovšem nezbavuje povinnosti vypočítat a zaplatil zpětně z onoho zisku daň.

Kdyby to bylo tak komicky jednoduché jak si představujete, měly by všechny autobazary svůj účet vedený v Nizozemí, nebo na Kypru.

Vy si zřejmě představujete, že daň se platí fyzicky z té konkrétní sumy, kterou jste právě obdržel. A když ji zahrabete po dubem v lese, tak neplatíte nic, protože úředníci z berňáku ji nemůžou najít.

Možná vás mohl trknout onen paradox z filmů o mafii, kde mafie nemá problém černé peníze schovat, ale naopak zlegalizovat, zveřejnit a zaplatit z nich daň.

Z trestné činnosti (a to úplatkářství je) se daně logicky neplatí. Smyslem ukrytí takových peněz do daňového ráje potom není vyhnout se placení daní, ale zakrýt trestný čin. Tedy pochybné, nezákonné nabytí peněz. Takže i tady jste mimo mísu a prosím nemíchejte ty pojmy dohromady, jsou každý o něčem úplně jiném. Jedná se o pojmy: neplacení daní, krácení daňového základu a nelegální nabytí příjmu.

A ještě nám povězte experte na finanční kriminalitu, když tedy někdo vezme 200 000kč úplatku, jak ho do toho daňového ráje dostane, aby si toho kontrolní orgány nevšimly? Nacpe je do kufříku a odveze je tam? To je prča, když se přemýšlí hlavou, že?

1 0
možnosti
PB

P63e10t93r 25B47u88r26i60a23n

19. 5. 2024 12:32

Nevím kolik času, přečtených pojednáních, článků, porovnávání a studium zákonů a jiných podkladů jste k tématu daňových rájů četli, ale já dost. Pokud chci do nějakého tématu nahlédnout, tak je snad logické, že si ho vygooglim. To je dnes nejjednodušší cesta:

https://blog.idnes.cz/petrpetrburian/danove-raje-petrovsti-a-jini-loupeznici.Bg17082442

0 0
možnosti
MK

Svatá prostoto. A jak chcete ty počty zaměstnaců v cizině kontrolovat? A vy si opravdu myslíte, že všichni zaměstnanci jsou stejní a přispívají k zisku stejným dílem? A vy si opravdu myslíte, že firemní náklady na zaměstnance jsou všude stejné?

A mimochodem, za daňové ráje buďme vděčni. Zvyšují konkurenci mezi státy a jejich daňovými systémy. Nebýt daňových rájů, míra zdanění by ve většině zemí stoupla. Snaha o zrušení daňových rájů není nic jiného, než snaha o potlačení konkurence.

0 0
možnosti
AK

Daňový ráj je zloděj, který okrádá o daně jiné země.

0 0
možnosti
LP

Zřejmě vůbec netušíte, že daň se platí ze zisku, že? A že když firma v ČR zisk nemá, tak daně zkrátka neplatí. A zisk jaksi není totéž jako počet zaměstnanců.

2 0
možnosti
LV

Pak firma v daňovém ráji vyfakturuje své dceři v daňovém neráji třeba poplatky za frančízu, za správu sítí, za pronájem know-now atd., aby jí snížila daňový základ, to vše na základě řádných smluv, a s tím uděláte co?

2 0
možnosti
PB

P81e27t62r 44B75u89r78i36a50n

19. 5. 2024 12:23

A proč by firma v daňovém ráji měla vůbec nějakou dceřinou pobočku a proč by ji uměle snižovala zisk, když pan Šádek si myslí, že stejně daně platit nemusí?

Pro něj to prostě funguje tak, že si nějaký chlap z Německa, který s etiopskou manželkou žije ve Francii a má firmu založenou ve Švýcarsku otevře v České republice obchoďák, aniž by komukoliv musel cokoliv hlásit, po třech letech ho zavře, sbalí zisk a táhne jinam.

1 0
možnosti
PB

P61e94t22r 58B31u96r64i42a72n

18. 5. 2024 20:40

Je vůbec možné, aby si vysokoškolák s volným přístupem na informační dálnici zvanou internet i po třiceti letech stále myslel, že firmy platí daně tam, kde si zapíší své sídlo? A když do daňového ráje, tak neplatí daně žádné a nikde?

No, já vím, že u nás je to možné, protože na tento primitivní hoax všech hloupých lidiček jsem obzvlášť vysazený, takže se s ním setkávám často.

Ale mám pro vás dobrou zprávu: můžete být v klidu, problém je už vyřešený a to víc jak třicet let!

Firmy bez ohledu na své sídlo, domovskou zemi, nebo mateřskou firmu platí daně VŽDY tam, kde vytvoří zisk, potažmo tam, kde fyzicky podnikají. Sláva, hurá, vyřešeno.

Opravdu si myslíte, že když si pronajmete stánek s párky před pařížským nádražím a celou sezónu tam budete úspěšně rejžovat, že z toho pak budete platit firemní daně v Ostravě?

To snad není ani možný!

1 0
možnosti
AK

Pokud bude mít stánek sídlo v daňovém ráji, nebude platit daň v Paříži.

0 0
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 512x
Původem jsem z Teplic v Čechách, po absolvování VŠB Ostrava jsem v už Ostravě zůstal. Nezabývám se jenom politikou, ale i sportem. Pracuji jako OSVČ a pohybuji se mezi realitami. Jsem rozvedeny a žiji sám.

Seznam rubrik