Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Stav, kdy jediná možnost vzdorovat teroristovi jsou nějaké výkřiky z okna, to není nic jiného než čiré zoufalství. Pokud budou obyčejní lidé bezbranní, nic se nezmění.

Trendem dnešní doby však není ozbrojení a vycvičení obyvatel, ale ještě větší prohloubení jejich bezbrannosti.

Podobných událostí tedy bude přibývat a nakonec se veřejnost vzbouří a výsledkem bude krvavý hnus.

Lze tomu vůbec nějak předejít?

3 0
možnosti
MP

Celkově souhlas. Ale když řekneme A, musíme říct i B. Kdo zajišťuje bezpečnost ve veřejném prostoru. Vojáci základní služby - muži 3 roky, ženy 2. Výjimku mají jen ortodoxní, ale už se uvažuje o jejím zrušení.

Také máte pravdu, že svou roli hraje kázeň a vyspělé technologie. V protikladu proti Evropě - neukázněná mládež a plýtvavé státní rozpočty. Jsme schopni se změnit ?

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že uvažujete logicky a správným způsobem. Otázkou je, jaké také správně podotýkáte, jak se to bude líbit našim občanům. Obávám se, že velmi přibude křiklounů o narušování osobní svobody, o policejním státu apod. Dovolit si něco podobného v Izraeli, moc by se divili, jak by skončili. Tam je policista či voják naprostá autorita a všichni dobře vědí proč.

2 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 523x
Původem jsem z Teplic v Čechách, po absolvování VŠB Ostrava jsem v už Ostravě zůstal. Nezabývám se jenom politikou, ale i sportem. Pracuji jako OSVČ a pohybuji se mezi realitami. Jsem rozvedeny a žiji sám.

Seznam rubrik