Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

2. 2. 2011 16:01
Mohl byste mít pravdu, kdyby....

.... kdybyste neměl dojem, že ty "zlodějny ve zdravotnictví" má na svědomí vláda. Nemá. Má je na svědomí management zdravotních zařízení a jejich dozorčí (či obdobné) rady.  Převážná část nemocnic je v majetku krajů či měst.

Mimochodem: co dělaly odbory a LOK celých dvacet let pro to, aby se nerozkrádalo? Kde na to poukázaly. Proč neupozornily na zbytečně zakupované přístroje?  Odpovím si sám: No protože se pánům doktorům líbilo, mít CT, bez ohledu an jeho využití 3x za rok.

Mimochodem: jaké kroky byste očekával od vlády, aby se např. v Karlovarské krajské nemocnici nekupovaly dvakrát předražené přístroje ve velkém?

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

2. 2. 2011 8:43
Podle autora

všichni lékaři vědí, kde a jak se ztrácí peníze ve zdravotnictví, ale trestní oznámení nikdo z nich nepodá. Pročpak asi? Že by jim taky občas něco z těch peněz káplo do jejich kasičky třeba za předepsání nějakého toho předraženého léku.

Vybavení nemocnic taky nakupuje vedení těch nemocnic a ne vláda, takže zase brečí na špatným hrobě.

A v taky by si měli trochu zapátrat ve vlastním svědomí, kdo že to požadoval nějaké špičkové přístroje, které ale v jejich nemocnici jsou využity třeba jen na 10-20%.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

2. 2. 2011 8:10
Velmi kvalitní článek

a kdyby zde nechybělo tlačítko karma, tak ych ji udělil R^

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

2. 2. 2011 8:44
Re: Velmi kvalitní článek

Kdyby byla ANTIkarma, tak ji tam už má, za ten blábol.

0 0
možnosti
MC

sualk

2. 2. 2011 7:34
To teda jste opravdu trefil hřebík na hrot.

Pokud máte důkazy o kráděžích, které se všude dějí, tak podávejte tresná oznámení a neplašte do boje houf lékařských primitivů v odborových svazech.Rv

0 0
možnosti
DN

1politician

2. 2. 2011 9:26
Re: To teda jste opravdu trefil hřebík na hrot.

Na podávání trestních oznámení jsou tady houfy za to placených lidí, kteří ze zbabělosti či z prospěchářství tak nečiní.

0 0
možnosti

petr66

2. 2. 2011 0:06
Máte asi soustu pravdy

ale nejsem si jistý, že způsob protestu byl zcela šťastný. Domníváím se, že i lékaři dopustili značného počtu chyb,

Druhá věc, prezentace tisku a vyvolávání nepříznivé atmosféry proti lékařům, mi připadalo poměrně hodně nefér,R^

0 0
možnosti
MN

mirni

1. 2. 2011 23:49
davam vam a pravdu

mate pravdu vsimnete si jak neoblomni jsou vsichni kteri jsou na ty toky panez  ze zdravotnictvi, jestli trochu poslouchate co rikaji lekari a co rika ministr a pan premier tak jste museli vsichni pochopit ze tady neco nehraje! Lekari rikaji ze vi kam odteka spousta penez ve zdravotnictvi, rikali  ze oni nechteji penize ze statni kasy /taky jim je nikdo nenabidl, ony dve miliardy se maji nashromazdit z fondu ZP) nakupy predrazenych pristroju, nakupy zahranicnich leku ktere maji sve ekvivalenty v podobe tech ceskych atd atd. stejne jako lekari kteri jsou v pohode kdyz jezdi za penize farmaceutickych firem na zahranicni staze a dovolene do exotickych destinaci za to ze predepisuji jejich leky .. tihle ale nestavkuji ti jsou v pohode! no a pak tady mame povidani pana ministra . ten rekne ze proste penize neda  z kasy .. ale oni je nechteji z kasy oni je chteji zevnitr. pan premier rekne totez zadne penize .. ale tataz odpoved i jemu - proc on mluvi o voze kdyz lekari o koze? kolik je

0 0
možnosti
MN

mirni

1. 2. 2011 23:56
Re: davam vam a pravdu

na tyhle toky napojeno vladnich poslancu cinitelu jejich pratel atd. a to ze je to ukazka pro cely narod jaka habadura se tady s nami hraje.... posledni pripad s onou firmou zajistujici ozvuceni a tlumoceni pri predsedani nasi zeme EU,  no ja bych za to poslal nekoho brucet kdyz pouziju slova byvaleho ministra vnitra Langera, zalezitost ozvuceni ktera mela byt za osmdesat milionu dat firme pres pul miliardy tomu se rika setrnost .. vazeni proto mnozi z vas maji o deset procent nizsi plat proto budou drazsi potraviny az se zvysi dph na devatenact procent, opravdu to budete vsichni tak dlouho trpet, nebo vazne potrebuje tenhle narod dopadnout az na kolena aby se postavil proti tem ktery tady tuto zemi rozebiraji cihlu po cihle? vite kde jsou vsichni byvali ministri, predsedove politickych stran atd,  co myslite, ze pracuji nekde v urade za dvacet tisic hrubeho? ani nahodou zjistete si kdo je kde velvyslancem jaka jmena se objevuji v dobre placenych funkcich EU,,,,atd atd...

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

1. 2. 2011 23:20
Dovoluji hádat, že autor je stávkující doktor

Jinak je článek zbytečně štvavý nesmysl.

;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti
DN

1politician

2. 2. 2011 9:23
Re: Dovoluji hádat, že autor je stávkující doktor

Bohužel nejsem, jenom se snažím myslet.

0 0
možnosti
MP

Vrah

1. 2. 2011 23:01
Požadavek lékařů na vyšší platy je plně legitimní

stejně jako požadavek každého občana, který nemá plat na evropské úrovni. I metaři by měli stávkovat. A důchodci by měli stávkovat. Všichni by měli stávkovat. Já chci taky plat na evropské úrovni, slyšíte? Já chci! Já chci! Naval, vládo, klidně to někomu ukradni, ale já chci!

0 0
možnosti
R

raks

1. 2. 2011 23:00
naprosto vážně pochybuji

že se svými požadavky opravdu bijí nejen za sebe, ale i za valnou většinu národa.

Ten národ bych z toho vynechal. Je to jenom jejich plat na výplatní pásce.

Dvacet let se všichni podíleli na řízení zdravotnictví, rozkrádání jim nevadilo.

Poněkud pozdní prozřeníRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1086x
Člověk zajímající se o věci veřejné.

Seznam rubrik