Svolávací akce počesku

Co je svolávací akce asi víme. Proto zde jen ukážeme několik rozdílů, jak tato vypadá u nás a jak za hranicemi na západ.

Nevím jestli jste nějakou podobnou věc zaznamenali. Oslovil vás někdy váš prodejce, že je třeba, samozřejmě zdarma, něco na vašem autě vyměnit? Asi ne a povím proč.

 

Auta jsou vždy poruchová a je jen otázkou času, kdy se co stane. Pokud se stává více lidem že se rozbíjí konkrétní jedna součástka v dané situaci, pak je načase aby výrobce svolal auta do servisu a vyměnil tuto součástku.

Někdy se stane že výrobce toto zjistí sám testováním a pak se zákazníkům ještě nic nerozbilo ale již se vyměnuje – preventivně.

 

A teď jaký je rozdíl u nás oproti západu?

 

Uvedu příklad:

 

Možná jste v poslední době zaznamenali problémy se vstřiky na svém Passatu. Výměna těchto vstřiků bez práce je cca 90.000kč. Jelikož vozidlo bylo zánovní, pak jste se docela oprávněně v servisu rozčilovali, jak je to možné. Po tomto vašem výstupu najednou servis sdělil že vám výměnu provede zdarma?

 

Jakto? Proč najednou ten obrat?

 

Odpověď je jednoduchá.

Společnost VW provedla oznámení o svolávací akci na vozy s konkrétním motorem na výměnu vstřiků – byly vadné z výroby.

Váš servis/prodejce o tom věděl, ale pokusil se na tom vydělat peníze v případě že se nebudete bránit. Po vašem výstupu uznal, že se asi bránit chcete a proto vám milostově nabídl to co měl udělat již od začátku.

Je to přeci svolávací akce!

 

Naproti tomu v Německu majitelé těchto vozů dostali dopis ze servisu, kde se jim nejprve na začátku omluvili a pak sdělili, že mohou kdykoli přistavit jejich Passata k výměně špatného dílu...

 

Ano toto je rozdíl východu a západu. A za toto je zodpovědné zastoupení konkrétní značky.

U nás se totiž čeká až náhodou se začne lid bouřit a pak se něco podnikne, ale pěkně v tichosti aby to nechtěli všichni.

David Koukol

Autor: David Koukol | pondělí 26.12.2016 17:37 | karma článku: 24,57 | přečteno: 1056x
  • Další články autora

David Koukol

Naftu nebo benzín?

23.7.2019 v 13:07 | Karma: 11,17

David Koukol

STK a stáčení tachometrů?

18.10.2018 v 20:16 | Karma: 14,51