Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

nikde nenajdete národ či jakoukoliv skupinu lidí, kde absolutně všichni jsou "pozlacení", taková skupina lidí vůbec neexistuje. Je ale možné najít skupiny lidí, kde těch "špatenků" je ve srovnání s jinými skupinami lidí velmi málo či jen méně. A to ej tento případ.

Mám podobné zkušenosti, Němci říkají že Orient začíná u Chebu, a jeden můj známý, který jezdí často do Prahy protože pracuje pro německou firmu která má velikou pobočku v Praze...komentuje své služební cesty...takto...."tak jsem se vrátil z pampy."

Nicméně mám i jiné zkušenosti, kdy mi Němec prodal auto v takovém stavu, že to byla ostuda nad ostudu a s mnoha podvody.....i tací tam jsou, ale je jich málo....

0 0
možnosti
VK

V75i84l37é87m 74K67l44i12k21a

21. 10. 2016 8:27

Dobrý den, co se týká kvality vozů (teď mluvím za Škodu, potažmo koncern) je vaše tvrzení mylné. Škodovky vyrobené v ČR jsou pro západní trh naprosto stejné jako pro např. Visegrádskou čtyřku. Rozdíly nastávají až pro severské či naopak velmi jižní země (např. Izrael atp.) a to v použití komponentů výbavy (např. silnější topení pro sever, nebo výkonnější klimatizace pro jih). Plasty, plechy apod. jsou stejné a nezřídka je dodavatel totožný i pro VW nebo Audi. Samozřejmě dodavatel nemusí být nutně z Německa, například Magna (Liberec i jinde v ČR) dodává do Škody i do koncernu. Jinou kapitolou jsou však škodovky vyráběné v Číně, Indii a Rusku (kde i plechy jsou od místních dodavatelů), ale ty by se k nám dostat neměly.

0 0
možnosti
MR

M53i86l70a66n 87R51a58d89e88k

2. 10. 2016 18:44

Tim nechci rejpat, vy to znate lepe nez ja, ale vsude je neco. Jiny kraj jiny mrav, vse se da vylepsit, ale Cesi se smerem na vychod take divaji posmesne. Na Nemce se divaji take vselijak, jsou to vysoce produktivni narod, coz jim nezavidim, naopak je obdivuji, ale s tou nepoctivosti bych byl opatrny, ona se projevuje vselijak

0 0
možnosti
MR

M98i97l87a16n 28R60a57d49e85k

2. 10. 2016 18:42

rozdil je jen v podani, a jak a kde. Tam nahore nebo tam dole, jak se rika. Korupce a nespolehliviost, lhani atd. to je vusde na svete, akorat v jinem baleni. Takova Deutsche Bank, to je jen spicka ledovce. Atd.

V Cesku je to akorat vice videt

0 0
možnosti
VV

Nejen auta, silnice, ovzdusi i vstricnost obchodnich partneru lze delit na zapadni a vychodni.

Bude to jeste nejmene jednu generaci trvat, nez se Cesko priblizi Evrope.

2 0
možnosti
Foto

Snad bych dodal, že i to Německo dodává méně kvalitní zboží, pokud je určeno pro země na východ od nich. Stejný obal a jiná kvalita. Chci tím říct, že podvodné praktiky vyčítat pouze nám a ne Němcům je jemně řečeno nepřesné.

5 0
možnosti
DK

Ostatne napriklad podvody s emisemi neudelal v Nemecku zadny Turek ani Polak. Rozdil mezi CR a Nemeckem samozrejme je (ve prospech Nemecka), ale ten posun v CR je rovnez patrny. Pred 20 lety delali redaktori idnes pruzkum dalnicnich odpocivadel, ceska odpocivadla totalne propadla (smrad na zachodech byl typicky), dnes je situace uplne jina. Podobne posledni roky dopadaji i kontroly kvality pohonnych hmot. Tusim, ze loni dopadl test uplne nejlepe v historii. Vzhledem k tomu, ze jsem v Nemecku zil, muzu objektivne rict, ze to rozhodne neni tak, ze by tam byl raj a tady peklo. Ten nejvetsi rozdil je ve vysi platu.

7 0
možnosti
DK

Koukam, ze jste zdejsi blog vyuzil jako levnou (respektive zdarma) reklamu. No, proc ne, jen bych upresnil nekolik nedostatku. Co se tyce ceduli "Cesi, nekradte", tak ta era trvala pomerne kratce a byla zpusobena proste tim, ze se chudy Cech dostal do jineho sveta. I kdyz jsem byl jeste dite, pamatuju si, ze se par lidi v zajezdovem autobuse chlubilo, co vsechno ukradli. Bylo to cerne obdobi, ale je jiz minulosti. Neni to tim,ze by Nemci odstranili cedule proto, ze nemaji smysl, ale dnes uz se takto lide proste nechovaji. Ostatne Nemci a Rakusaci by si neco takoveho dlouhodobe nenechali libit. Tim nechci rict, ze Cesi v Nemecku nekradou, tim chci rict, ze ta kriminalita neni nijak dramaticka (byt nam v tomto hodne kazi povest Romove). Co se tyce staceni tachometru, podle nemeckych zdroju je stoceno temer 30% aut (mozno dohledat na netu). Dale co se tyce kvality, znam nektere dodavatele pro Skoda Auto a dle jejich vyjadreni vubec k zadnemu snizovani kvality pro Skodu vs VW nedochazi. Samozrejme modely VW jsou v hierarchii koncernu vyse, maji tedy lepsi vybavu a technicky jsou o pulgeneraci dal (cili to, co ma novy Passat, dostane Superb az v dobe faceliftu), ale o nejake osizeni kvality se nejedna (o cemz by ostatne svedcily statistiky poruch, ktere by takove jednani statisticky odhalily). Dale...vy chcete tvrdit, ze jste si koupil dva identicke vozy, jedno v Reichu druhe v CR a to nemecke ve vsem to zakoupene v CR prevysovalo tak, jak popisujete? Proc jste to vubec delal? Kdyz uz teda vozite auta z Nemecka, proc jste v CR kupoval dodavku, kdyz mate tuhle zkusenost? Pisete,ze ta nemecka mela dvojnasobou akceleraci..takze z 0 na 100 jela ta jedna dodavka treba 13 sekund a ta druha 26? Nebo jak jste to myslel? Dale pisete rozdil ve spotrebe 30%...vite, co je to 30%? To by na tom jednom vozidle (pokud jsou vubec totozne motory) musela byt porucha. Anebo pak jste s jednim jezdil nalozenym a druhym prazdnym, to by tech 30% rovnez udelalo, jinak ne...

8 2
možnosti
DK

Dale pisete, ze nemecky klient je lepe informovany nez cesky...No, tak to si vubec nemyslim. Jiste nemam tolik zkusenosti jako vy, co se tyce konkretne aut, ale v Nemecku jsem zil a pracoval a co se tyce jinych odvetvi (napriklad elektro), tak to vubec neplati a ani nevim, proc by melo. Rozdil mezi CR a Nemeckem je zejmena v ekonomice a v tom se pak odrazi dalsi chovani, ktere pak neni typicke pro Cechy a Nemce, ale pro chudsi a bohatsi. Verim tomu, ze nemecka auta na tom v prumeru budou lepe, na tom se asi shodnem, ale ty dalsi reci okolo vam teda moc nezeru...Ale jsem celkem prekvapen, kolik lidi naopak ano...

5 2
možnosti
JH

J51a62n 52H90r37u98z36a

2. 10. 2016 11:49

Stejně jako si nekoupím starý televizor, pračku nebo sporák, nekupuji ani ojetá auta a nemám tyto starosti. Moje heslo raději 2 x nové low cost než za stejné peníze jedno rádoby luxusní staré. A to i s vědomím, že Mercedes mě bez potíží najede půl milionu. Prostě staré křápy nekupuji.

1 2
možnosti
JV

J64i91r38i 56V29r77a82b19e55c

2. 10. 2016 12:32

Nevim co je pro vas stary krap ?5 let stary Mercedes,Audi,BMW ?

0 0
možnosti
MS

Není to veselé čtení, ale sedí to. R^

4 0
možnosti
JV

J82i21r27i 44V17r96a46b57e64c

2. 10. 2016 11:39

Perfektne popsano.Ale hlavne,ze jjm zavidime a furt pomlouvame.

KarmaR^

3 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2131x
Vždy mne bavila auta a svět okolo nich, bohužel čím hlouběji jsem poznával tento obor, tím více problémů jsem potkával. Nejen problémů ale i podvodů. Proto jsem se rozhodl podvody odhalovat, pojmenovávat je a také ale hledat řešení. Nechci si výsledky nechat jen pro sebe. Proto tu jsem.

 

Můžete moji práci sledovat zde: https://www.facebook.com/autoautacz/

a nebo zde: https://www.facebook.com/kladivonaautobazary/

Sledovat mne můžete také zde (můj osobní profil) https://www.facebook.com/david.koukol.3

Můj web s kontakty je zde: http://auto.proweb.cz/

Budu rád, když mi tam napíšete třeba nějaký námět, čím se zabývat, co zlepšit, atd.

Také sháním nadšence do týmu. Kdo by chtěl toto dělat, přihlaste se.

Seznam rubrik