Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MoUdrostrak

17. 4. 2009 3:48
Idiocie low-costovych aerolinek (ale i bloggeru) nezna mezi

Jak uz zminili diskutujici, meal pro crew neni benefit, ale bezpecnostni opatreni. Na druhou stranu nemalo letajiciho personalu uz nesnese stale se opakujici sluzebni stravu a tak si nosi svoji vlastni. Na nekterych letistich pry dokonce i dostavaji (zvlast brzy po ranu) specialni davky, aby se udrzeli v bdelosti.

'

Zhovadilost a zavist pravicujicich bloggeru a nekterych pravicujicich diskuteru doopravdy nezna mezi. CC (s prijmy eq. > cca 1500$) a pilotu > 5000$) urcite cena za zvanec nevytrhne.

'

Ale pokles cukru v krvi nebo jina (pravicovym natlakem vynucena a zazehnuta) dietni chyba dokaze ohrozit nejen pasazery,ale i obyvatele mest a obci.   

0 0
možnosti
RK

Radek0075

16. 4. 2009 20:34
Teda vaše starosti bych chtěl mít.

Dobytčákem odněkud z polí daleko od civilizace nelítám, takže je mi absolutně jedno jestli tam někdo bude vybírat za hajzlík a strava pilotů, to je záležitostí dohody jich samotných se zaměstnavatelem, případně věc odborů. Neznám tu situaci tak dobře, abych jí mohl hodnotit, nebo dokonce kritizovat:-)

0 0
možnosti
JV

Joli

16. 4. 2009 19:27
...

Myslim si, ze by si palubni personal asi tezko vzal termosku nebo treba vlastni lahev s vodou na palubu - jako kazdy jiny musi totiz projit bezpecnostni kontrolou a tekutiny v prirucnim zavazadle jsou zakazane i pro ne...

Nizkonakladove spolecnosti v posledni dobe uz opravdu nevedi, na cem maji vydelavat.

0 0
možnosti
MU

Mira UL

16. 4. 2009 17:40
Rumová pralinko,

tady nejde o nějaké přiblblé české předpisy, ale o bezpečnost letadla a cestujících. Pilot, který si donese ke svačině do letadla třeba tlačenku, si s sebou může přinést také salmonelózu nebo jiný "dárek" Představte si, jak letíte letadlem, ve kterém má posádka srač.u a letadlo v podstatě nikdo neřídí. Proto letecké společnosti podávají na palubě jen stravu od prověřených dodavatelů, a samozřejmě i pro posádku. Není to žádná sociální výhoda, ale bezpečnostiní opatření. miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
JN

5alfa

16. 4. 2009 17:45
Re: Rumová pralinko,

A dokonce na dlouhých letech mají různí piloti a kopiloti i různá jiná jídla, kdyby přece v jednom něco bylo...

0 0
možnosti
AS

pralinka_rumova

16. 4. 2009 17:25
Pravda,

zaměstnavatel je povinen vám zajistit možnost stravování. Kolik a jestli vůbec vám na něj přidá, to je jen jeho věc. Může si z toho dát do nákladů max. 55% z 70% náhrady na pracovní cestě 5-12 hodin, pro laiky = 42 Kč. Pokud je zaměstnanec na pracovní cestě, má nárok na stravné - náhradu dle tabulek. Otázka je, že výkon práce na palubě letadla asi nebude pracovní cesta, takže teoreticky nemají nárok na nic. Jen na tu plastovou vaničku s plastovým jídlem, které si musí zaplatit sami...No nezávidím, já se svou stravenkou si na zemi aspoň můžu vybrat. Ale jistě mají jiné své důvody, proč tam pracují, ne?

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2501x
Jsem úplně normální člověk a ve volném čase se zabývám sportem, provozem vlastních webových stránek www.odleta.me apod.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky