Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pomáhají ti samí, co by pomáhali uprchlíkům ze Sýrie, voliči SPD a spol. už zase řeší že se tam posílají peníze a u nás se sbírají na děti víčka...

4 5
možnosti
VV

No, ja nejsem zadny uprchlik, ale zradny emigrant. A zpocatku mi take pomahali ti, ktere Dr. Benes vyhnal ze Sudet, protoze vedeli jake to je.

A my to jak u tech ze Syrie, tak z Ukrajiny po nich kopirujeme.

A rad bych pripomel jen ze jak ti ze Syrie, tak z Ukrajiny utikali a utikaji pred RUSKYMI bombami.

1 4
možnosti
Foto

Hlavně je zvláštní, že od začátku invaze někam zmizel Tomio Okamura. Tento plamenný mnohahodinový řečník není k nalezení.

9 2
možnosti
MM

Mýlíte se - T. Okamura se od samého začátku ruské invaze k současnému dění vyjadřuje např. na jeho fb profilu. Mějte se hezky :) (doufám, že Rusko utrpí porážku).

1 0
možnosti
Foto

Kdybychom měli v DNA vyšší míru odolnosti proti manipulacím, nemohlo by se nám stát, že nás naše politická reprezentace povede několik let až na sám práh rozluky s demokracií. 5 koalice (ne příliš odhodlaná obránkyně demokracie) sice zvítězila, ale, jak víme, bylo to o fous. Mnoho lidí jí dalo hlas spíše z leknutí nad rýsujícím se scénářem naznačeným snahami o ovládnutí médií dle ruského vzoru. Manipulace jsou velmi úspěšné i na Západě. Lidstvo si s přemírou protichůdných informací zatím neví rady.

0 1
možnosti
MD

periodicky to nastava v ruznych zemich: Nigeru, castech Nigerie, Jiznim Sudanu, Jemenu..viz třeba: Seznam hladomorů – Wikipedie (wikipedia.org)

0 0
možnosti
JH

OK. Obvykle tam ale proudí zahraniční pomoc a také si nelze nevšimnout, že mezi každou uvedenou zemí a Evropou je několik očividně nezasažených a bezpečných zemí. Což byl problém i syrských migrantů. Je zajímalo pouze Německo, případně skandinávské státy.

6 0
možnosti
MD

trochu zase házíte migranty do jednoho pytle a vaše paralely s UKR v řadě případů nesedí. Na kterou stranu se třeba měli přidat mladí mužové v Sýrii? Hrdlořezi s krví na rukách byly na všech stranách konfliktu. A ano, asi vetsina uprchliku z Afriky jsou ekonomicti, ale je mezi nimi také mnoho žen a dětí a také jsou často ze zemí, které -v tuto chvíli- prostě nemají možnost svou populaci nasytit, i kvuli klim zmenam (země Sahelu), v nekterych se take bojuje ve velmi nepřehledné situaci.

3 1
možnosti
JH

A kterápak země nemá možnost nasytit svoji populaci? Nevím, ptám se, vy očividně víte, tak uveďte.

1 0
možnosti
PB

Velmi dobrý postřeh, dobře popsaný.

1 0
možnosti
Foto

J87a49n 38Š25i41k

28. 2. 2022 8:27

Na začátku se vždy zvedne vlna solidarity a postupně klesá, viz. např. následky tornáda na Moravě. Vzpomene si na ty obce ještě někdo? Tady to bude složitější. Domy se opraví, ale ten konflikt může trvat dlouho. Dlouhodobá migrace přinese problémy, nehledě na to, že to bude něco stát a budou se muset omezit i Češi. A to hodně. Vydrží to? Dát někomu staré oblečení, nakoupit vody nebo poslat peníze je chvályhodné. Ale žít s ním v sousedství několik let je úplně o něčem jiném. Takže uvidíme, až Vaše slova prověří čas. Hezký den

1 4
možnosti
PB

Žít s nimi v sousedství, co v tom vidíte za problém?

3 0
možnosti
PK

Máte pravdu. Jen já bych k tomu ještě přidal další rozměr. Tradičně ukřičení, nenávistní a takřka vždy v opozici, jsou voliči extremistických stran.

A teď vidíme, jak se umlčeli různé proruské weby, kde samozřejmě nešlo jen o prokremelskou rétoriku, ale i o témata, která měla rozeštvat občany. Ať to byl Syrský uprchlík, Covid či očkování.

Krásné je to vidět na příkladu SPD. Tomio a jeho pohůnci by rádi křičeli. Ne že ne. Nebuďme naivní. Je tady stále dost těch, kteří i po tomhle průšvihu budou Putina omlouvat. Ostatně včera zde opět vystrčil růžky poslanec za SPD Kobza. Jenže u něj si stačí rozkliknout životopis a máme jasno.

Co tím chci říct? Těm křiklounům schází vedení. Nedivme se, že jsou nervózní a paradoxně. Nevědí, co vlastně si mají myslet.

3 3
možnosti
Foto

Ale to nejspíš mělo stejný původ, antiwax apod. - v Kremlu, cíl rozeštvávat a oslabovat. Mysleli si (s rezidentem Zemanem na Hradě po předchozím rezidentovi-prezidentovi Klausovi a s estébákem Babišem), že nás mají v hrsti.

Jenže se trochu přepočítali, lidi si ještě pamatují tu potupu z roku 38 a mnozí jsme zažili tu další v roce 68. A teď Ukrajinci se té ruské obludě postavili.

Pro mě třeba je v tom i trochu satisfakce.

4 0
možnosti
EH

Tady není o čem diskutovat. Ukrajinci jsou legitimní uprchlíci, stejně jako by byli Češi, kdyby cizí tanky dobývaly česká města.

Z mladých mužů z Afriky dělají uprchlíky s právem na azyl jenom organizace, které z toho mají peníze a moc.

21 0
možnosti
MD

není o čem diskutovat? a proč tedy píšete do diskuze?

1 7
možnosti