Bafuňáři všech klubů, spojte se! Nevolte ani Peltu ani Berbra!

I když ti všichni, kdo budou v sobotu volit, jak už to tak vypadá staronové, předsednictvo Fotbalové asociace ČR a tudíž rozhodovat o tom, kam půjde náš fotbal v nadcházejících letech, číst tento článek nebudou, rád bych je vyzval, aby bojkotovali zítřejší volební valnou hromadu FAČR a nevolili ani pana Peltu ani pana Berbra. Tyto dvě jména totiž náš fotbal, jak už jsem také psal v minulých svých blozích, dopředu neposunou. 

A nejsem určitě sám, kdo si toto myslí. I některá média, zvlášť deník Sport, přišel s výzvou proti tomu, aby byli ve vedení českého fotbalu kmotři. Sice tato výzva nijak nezmění už celkem jistý výsledek zítřejšího hlasování, ale je dobře, že už se někdo ozval a je alespoň vidět, kolika fotbalovým fanouškům není jedno, kam se náš fotbal řítí. Určitě to vidí i někteří funkcionáři klubů, kteří budou zítra volit. Ale zřejmě budou hlasovat pro staré vedení. Proč? Zřejmě se bojí Berbrova vlivu na rozhodčí a ti by zřejmě nějak v zápasech těch klubů, které by nepodpořily právě Peltu aspol, trestali třeba nepřiměřeným počtem červených karet.

Miroslav Pelta zřejmě taky ví, jak mu vliv Berbra vadí, ale následně vždy říká, že to je prostě fakt a že proti tomu nemůže nic udělat. Objevily se i informace o tom, že Roman Berbr v minulosti pracoval se Státní bezpečností. A to většině delegátům prý nevadí. Pelta na toto v Českém rozhlase reagoval, že mu to taky vadí, ale překvapivě je to fakt.  Ale měl by to být právě předseda fotbalu, kterému by mělo vadit, že ve vedení jsou lidé, kteří mají takovou kaňku z minulosti a kteří mají obrovský vliv na rozhodčí. Ovšem Pelta dělá mrtvého brouka. Nad některými předsedovými výroky se opravdu můžeme pozastavit s velikým podivem. Řekl například, že potřebuje Berbrovy hlasy - zřejmě proto nechce nic proti Berbrovi udělat. Taky prohlásil, že kvůli tomu, že Berbr spolupracoval s StB nebude demonstrativně nekandidovat. Ale kdyby nekandidoval, dal by alespoň najevo, že mu jde o budoucnost českého fotbalu.

A protože zřejmě pro očistu fotbalu největší fotbaloví šíbři nic neudělají, je proto načase, aby nečistým fotbalovým praktikám, které mimochodem připomínají praktiky StB (čili Berbr se u nich v minulosti jak vidno přiučil), učinili přítrž fotbaloví fanoušci. A to třeba tím, že nebudou chodit na zápasy. Že nebudou zkrátka chodit na fotbalové stadiony. Tuto výzvu fotbalovým fanouškům vyslal herec David Suchařípa, který také nesouhlasí s děním ve fotbalovém zákulisí. Já bych spíš také vyzval kluby v nejvyšší české lize, aby nehrály na začátku nového ročníku své zápasy. To už by byla obrovská stávka a snad by už to mohlo vyústit i v rezignacích bafuňářů ve vedení českého fotbalu. Ale tohle všechno je zřejmě mluvení a psaní do prázdna. Zřejmě to dopadne tak, že bude prostě šéfem Pelta a bude vládnout opět se svým kamarádem Berbrem a že se na tom nic nezmění. Ledaže by fotbaloví fanoušci opravdu přistoupili k bojkotu stadionů.          

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Holub | pátek 7.6.2013 11:48 | karma článku: 12,86 | přečteno: 487x