Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

17. 2. 2009 19:23
socialisté z kola ven

Vážený pane Davide,

srdečně Vás zdravím a posílám Vám srdečné bojové pozdravy z Vámi nenáviděného tábora socialistů. Ale teď už vážně - děsí mě velmi malý počet příspěvků jako odpověď na Váš článek- zatím 2 a na jiné podobné je desítky reakcí. Vysvětlete mi proč když je v USA tolik regulátorů, kteří by měli zabránit "letadlům" v řádu stamilionů či miliard - proč ty kontrolní mechanismy nefungují? Může za všechno Bill Levinsky (Clinton)? Vy si naivně myslíte, že neoliberální tvrdostí dáte líné levici definitivní bodyček? Kolikrát už to v dějinách selhalo? Abych správně stanovil diagnozu, musím mít jiná východiska. Ale cíl máme stejný - aby se ČR co nejlépe vedlo. Pište dál ..

0 0
možnosti
JN

honzajaka

17. 2. 2009 17:09
No

vy všude čucháte levici. Já vím jak lidi jako vy myslí, samozřejmě za krizi v USA může levice, která tam neexistuje;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

17. 2. 2009 13:33
Problém demokracie

je v tom, že umožňuje levici násilím vnucovat svoje recepty všem. A levice zásadně žádá kolektivní akci. Jakoby v Evropě nebylo dost levičáků, kteří by si měli dokázat vystačit sami. Žeby tu neexistovaly finanční instituce vedené socany? Banky, pojišťovny, fondy? Celé státy řízené socany s komunisty ve vládě? Jakto, že tyto banky taky "investovaly" do toxických aktiv, jak to že tato aktiva samy vytvářely v Evropě a podílely se na vytváření bubliny /co jiného byl stálý růst?/. Jakmile "hrozilo" zpomalení, hned se navrhovala "opatření" jak mu zamezit, tedy bublinu zase přifouknout. Je to podobné, jako "ochrana" lesů v Austrálii před ohněm zelenáči . Až se nahromadí spousta hořlavého materiálu, stačí jiskra a pak už ten oheň opravdu stojí zato.  my jsme tak zpohodlněli a zblbli "sociálnem", že se nám z jakékoli nutnosti se uskrovnit dělá nevolno. A ani to nejde, protože se okamžitě najde demagog, který má hned po ruce nepřítele. Kdyby tu byli Židi, kdo by socana rozeznal od nacisty?

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Nemilosrdný kritik ekonomických nesmyslů, nemilosrdný vychvalovač všeho pozitivního. Holduje amatérské literatuře a nošovickému pivu. Načichlý pražskou ekonomkou a žurnalistikou. Nyní si na chleba vydělává ekonomickými analýzami pro ODS. Blog ale samozřejmě vyjadřuje pouze mé soukromé názory...

Seznam rubrik