Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kde jsou ty časy, kdy lidé brali vážně, že po změně režimu budujeme prosperitu a život v míru.

Dnes už je zřejmé, že prosperita je a bude jen pro mizivé procento vyvolených a na dohled jsou jen nové a nové války.

Místo toho slýchám jen příslušníky naší "elity", kteří šli do politiky a ekonomiky, aby nám pomohli, oni se obětují, ale oni to vyřeší. Připouštějí, že ještě není všechno v pořádku, ale za to může vnější nepřítel, který nemá naše vysoké ideály, ale jen svoje nízké pohnutky (v současné době jím bylo zvoleno Rusko), no a pak i nepřítel vnitřní - ti nezaměstnaní, důchodci, dlouhodobě nemocní atd., bez nichž by zmizel vnitřní dluh a ekonomicky bychom vylétli do oblak. Zkrátka peníze z rozpočtu nemizí v trezorech a zahraničních kontech tunelářů a podvodníků, ale v kapsách těch nejchudších. Já jim věřím, vy ne?

0 0
možnosti

Ulevilo by se vám, kdyby některá média psala, že je Putin mírotvorce? Ale i to dnes v některých médiích najdete. Takže s tím unisonem jako za socíku jste poněkud vedle.

0 0
možnosti

Je vidět, že p. Dvořák už zažil leccos. Ten dnešní styl šablon co je správné a co nepřátelské, to už tady bylo a my sme se k tomu hezkou oklikou vrátili. i stím kaldením věnců na hrob VH. To všechno mi něco strašně moc připomíná.

BTW přejmenovat Ruzynsk=é letiště je stejně "ideologicky" ujeté jako kdysi přejmenovat Zlín...

Holt, historie se nakrásně opakuje, akorát lidi jsou mnohem hloupější než za totáče, snáze manipulovatelní, co žerou tenhle režim i s chlupama namlouvaje si že žijeme v demokracii (přitom je to kleptokracie v čem žijeme)

2 2
možnosti

Tak proč chodíte ty věnce klást? Nutí vás někdo jako kdysi?

Ten dnešní styl šablon je tak pestrý, že si můžete vybrat šablonu, která vám vyhovuje. Ale spíš doporučuji kritické myšlení. Ovšem toho není každý schopen, leckomu ta dřívěhší jedna šablona vyhovovala víc.

Až tady budeme mít Měsíc česko - amerického přátelství, až se bude na povinných mítincích skandovat Ať žije USA!, až tady bude státní Svaz českoa - merického přátelství, až vám dají mávatka a přikážou jít mávat nějaké spřátelené delegaci, pak si stěžujte. Zatím nemáte na co.

0 0
možnosti

Tak to je hrozné jak nám ten Brusel zdražil cukr. Za komanču stál 1kg 8,40kčs.při platu 3100kčs. Ale když se to tak pěkně čte, že nám někdo jiný ubližuje.

3 0
možnosti

I55v11o 29U97r78b28á24n57e51k

18. 12. 2014 14:52

Jen taková malá poznámka...za "totáče" kolem toho roku 89 jsem si např. v zaměstnání dovolil říct víc jak v dnešní době. Nebyl jsem členem KSČ, podotýkám...

2 1
možnosti

Ale hodně potichu.

3 1
možnosti

Řešení je zrušit svaz evropských socialistických republik, nechat pouze volný pohyb zboží, osob a kapitálu. Zrušit evropské socialistické státy a vrátit se k částečnému "kapitalismu" a držet se tradicí. Hájit národní zájmy evropy a ne USA. "Není-li nezbytné něco měnit, je nezbytné to neměnit" Benjamin Disraeli. R^EU;-D

3 0
možnosti

Stran syrských běženců: Napřed jim to pomůžeme všechno zničit a oni utkají a potom je tady budeme  instalovat. Jednou  i ti diktátoři odejdou, ale ne hned za cenu milionů mrtvých

Ať mají svůj domov v klidu doma a doma zůstanou. My je tady nechceme.

1 0
možnosti

Je zajímavé, jak to všichni vidíme stejně, píšeme o tom, stěžujeme si, ale to je asi tak všechno. Každý vidíme, že je něco špatně, ale nikdo s tím nic neděláme, tak k čemu tohle stěžování je?

2 0
možnosti

To je základ dnešní "svobody slova". V minulém režimu se netrpělo něco takového říkat, v dnešním může kdokoliv cokoliv, jen je to udělané tak, že to už nikdo neposlouchá. Takže se vykřičíte, máte pocit svobody slova, ale výsledek je zcela opačný.

V minulém režimu byli lidé, kteří se nebáli jen hovořit, ale i konat.....dnes? Nikdo..

2 1
možnosti

Pořád za západní kulturou ztěžka pokulháváme, Váš příspěvek mě v tom utvrdil. Chybí tam sebereflexe a všechno o čem píšete je ve stylu "oni dělají, oni oni oni a ještě jednou oni." Ale kdo jsou oni? jsme to přeci my... Je mi Vašeho pesimismu líto, ale nezajímá mne. Zkuste tu Vaši pózu zaprděnosti malého čecháčka vyměnit za hrdost Evropana západního stylu, tedy člověka, jehož životní úroveň a tradice nemají ve světě obdoby.

5 1
možnosti

Západní kulturou myslíte likvidaci Lužických Srbů?

1 1
možnosti

Zajímave, je možná ještě zajímavější, že v 70. letech a 80. letech byla samozřejmě demokracie a katalog lidských práv jiný i na západě. Byla studená válka i tam, tj. cenzurka také hojně zasahovala, vědecké bádání mělo velká tabuizovaná temata, lidé velmi málo cestovali i v rámci vlastních zemí, velké podniky se až tak moc nelišily od těch socialistických patriarchálním způsobem řízení. Je jasné, že to bylo o něčem jiném samozřejmě. To jen na okraj. Kontinuita mezi před a polistopadovými společnostmi je zásadní. Je nerealistické a škodlivé tu kontinuitu zapřít, namísto toho, aby se akceptovala, analyzovala a překonala.

1 5
možnosti

J87a61r94a 34R68a11n69k

19. 12. 2014 6:11

WHAT? Kolackovsky, kde jste zil? V CCCP? Ja jsem jeste dodelavala skoly v v68. ve Svycarsku, ale pak jsem hned zacala cestovat, svet byl nas, nas mladych, placate nesmyslyRvRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik