Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

No, pěkně se tady slítli hujeři, jak se tak divám. :-P

0 0
možnosti
Foto

To jako hujer vs. eurohujer? :-) EU v dnešní podobě je škodlivá. Evropa ale spolupracovat musí, volný trh a spolupráci na nějaké úrovni potřebujeme. Takže řešení je vystoupit a řešit to mnohostrannými dohodami jako Švýcarsko. Protože Bohužel přebujelá EU se sama odmítá transformovat zpět na období svých začátků, ti úředníci, všichni napojení dodavatelé a hlavně Německo (které na tom vydělává, co se týká trhů a zdanění) to neudělají.

1 0
možnosti
Foto

Tak právě Švýcarsko je ve skvělé pozici. Aby získalo přístup na jednotný trh EU, musí do svého zákonodárství implementovat všechna nařízení EU, aniž by mělo jakýkoliv přímý politický vliv na jejich podobu.

0 0
možnosti
Foto

Ano, na rozdíl od nás, kteří jakýsi politický vliv na podobu oněch nařízení máme. Takže - kde je chyba? Viz tříska a trám v oku. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Ne, Švýcarsko má ve své legislativě jen minimum zákonů z EU, na rozdíl od nás. A konkrétně ČR má vliv na nařízení/směrnice EU vliv v podstatě nulový. :-)

0 0
možnosti
Foto

Přebujelá EU? Ale my nejsme částí EU? Takže jsme i my přebujelí. Když porovnáte velikost našeho byrokratického aparátu s tím bruselským, tak oni mají hodně co dohánět.

Samozřejmě že vedoucí země v byrokracii je ("frivolní") Francie, když k tomu přidáte zase tupě pedantické Německo, tak je jasné, odkud úřední šiml řehtá.

A pokračující stoletá válka mezi VB a Fr udělala také své.

Nakonec se ukazuje, že ten původní Masarykův nápad s přeměnou R-U na moderní federaci nebyl tam marný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1665x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik