Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprostý souhlas. Akorát že nám, kteří víme, je to houby platné. Merkelice, Holland, Juncker a spol. stejně polezou osmanskému sultánovi Erdoganovi I. do zadku dál. I když za pár týdnů začne znovu vraždit Kurdy.

1 0
možnosti
MK

R^ souhlas! Najde se síla, která by pro civilizovaný svět Turecko zachránila? Proč dal tvůrce sekulárního Turecka do ústavy pojistku o zásahu armády v případě, že islámští fundamentalisti budou sekulární pojetí státu házet do stoupy?

Protože věděl, že může přijít nějaký Erdogan, člověk toužící po absolutní moci a není nic jednoduššího, jak toho dosáhnout než přes středověká pravidla ortodoxního islámu.

V okamžiku, kdy se začal mstít inteligenci za opoziční názor na vybíjení Kurdů, v okamžiku, kdy začal s čistkou v armádě, a rovněž při snaze vyobcovat kurdské poslance a obvinit je z vlastizrady a další a další, měla armáda zasáhnout.

Nechce se mi věřit, že tento zásah byl řízen vyššími důstojníky, kteří jsou zdatní ve strategii. Takových nespočet amatérských chyb by se nedopustil laik (zvolená hodina, neobsazená média, nezajištění vedoucích osob, atd.) M.j. jestli měl pilot vzbouřenecké F16 Erdoganovo letadlo na mušce, proč nestřílel?

Je pokrytecké a trpký úsměv budící potlesk Erdoganovi za potlačení puče. Místo toho by EU a USA měli spojit cíle pučistů s podmínkami, které Turecko dostalo ke svým žádostem (víza a vstup do EU) a ukázat tím, jak špatnou cestou kráčí budoucí neomezený diktátor.

Je tu variata, že puč byl diletantský, ale spíše to byla šaškárna.

Už jen zbývá, když politická korektnost dostupuje vrcholu, aby se abstrahovala Tureckem neuznávaná genocida Arménů a při sílící nové genocidě Kurdů EU prohlásila všechny Kurdy za zločince a legalizovala tak zabíjení nevinných.

2 0
možnosti
PB

..... no dneska sa urvala ta bloďatá motyka ze Zamini EU : "ešivá v tem Turecku zavedou trest smrti tak je do tej unije nepustime !" (a potem sa asi zase rozplakala!)

1 0
možnosti
MK

Máte pravdu, vypadá to jako ďábelsky dobře vymyšlený plán na zinscenovaný puč. Mne také zamrazilo, když jsem viděla to lynčování a jásot v ulicích. Turkové už o sekularizaci nestojí. Učarovala jim vize nového Osmanského velkostátu. Opět paralela s Hitlerem a Velkoněmeckou říší.

4 0
možnosti
MK

S článkem jde souhlasit s jednou připomínkou. Na Ukrajině neproběhl žádný puč. Tady v Česku se zapomíná, jak to vše na Ukrajině začalo. Ale to je nepodstatné v tuto chvíli.

Co se týče Turecka, tak vzhledem k seznamům na základě nichž byli odstraněni nejen soudci ale také vojáci a státní úředníci, tak je možní říci, že vše bylo dobře a dokonale dopředu připravené. Už pár hodin po "vystoupení" armády, turecký rádobysultán, okamžitě věděl kdo za tím vším stojí. Ostatně tohle zarazilo i západní politology a odborníky na BV jako Daniela Pipese

http://www.danielpipes.org/16823/why-i-rooted-for-the-turkish-coup-attempt

a už dříve napsal o Ergoganovi zajímavý článek

http://www.danielpipes.org/16561/turkey-erdogan-gambles-loses

2 0
možnosti
MS

Pane Kavka pokud na Ukrajině neproběhl puč,tak jde zase o klamání diváka a čtenáře.Proč to média uváděla jako puč proti Ukrajinskému prezidentovi?

1 0
možnosti
JC

Máte pravdu, ale je to h..... platné.

4 0
možnosti