Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Inflace, inflaci máte kde? Co třeba Tonda Zápotocký? 90tý léta? 10%? To jako kde. Nebo, pardon, to jsou poplatky?

0 0
možnosti
PH

P97a63v46e94l 18H64e30k

12. 5. 2015 17:16

házíte perly sviním

0 1
možnosti
JH

J20a40n 74H76r18u27š30k95a

12. 5. 2015 14:47

v tom obrázku té kalkulace je nejdůležitější ten vstupní poplatek...:D tedy pro finančního poradce...

no naslibovat 10% ročně to je hustej masakr...kor v dobe kdy jeden neví, kterej stát zbankrotuje dřív...

3 0
možnosti
MS

Já bych měl ještě jeden příklad. Ze života. Spořil jsem formou životního pojištění. Portfolio fondů, kde jsem měl rozmístěny investice, vcelku slušně vynášelo. Než přišla hypoteční krize v USA a já během pár dní přišel o 60 tisíc. Chtěl jsem peníze okamžitě vybrat, ale nakonec jsem dal na radu svého agenta, ať investiční spoření neruším, že se fondy do roka "zvetí" a úspory se dostanou na původní výši. Do roka se pochopitelně žádné fondy nezvetily a navíc přišla evropská finanční krize, která snížila mé úspory ve fondech o dalších 20 tisíc. Takže jsem zbytek peněz definitivně převedl na spořící účet a z investičního spoření ve fondech jsem definitivně vyléčen. Nikdo z nás totiž neví, jaká zase krize přijde za dva, za tři roky a jak úspory znehodnotí. :-/

2 0
možnosti
PZ

P89a31v60e31l 37Z12e10m35a61n

12. 5. 2015 11:31

bez karmy, jedná se o obyčejné otrocké počítání složeného úroku bez souvislostí, nic zajímavého a nic pro člověka z ČR

2 0
možnosti

Ovšem měl jste pro úplnost dodat, že stejně měli vždy nejvyšší důchod finanční poradci či správci penzijních fondů;-D

2 0
možnosti

proboha, to jsou kecy.8-o

Peníze nerostou na stromě, takže pokud někdo vydělá, musí někdo jiný prodělat. Pokud přibyde do státního finančního sektoru více peněz, je to díky inflaci, takže více peněz neznamená větší hodnota.

Já jsem zažil podobného "finančního poradce", který mi tvrdil, že stavba vlastního domu pro vlastní bydlení není investice. Investice by to prý byla jen tehdy, kdybych ten svůj dům pronajímal. Tak jsem tomu bankovnímu exotovi řekl, že pronajmu svůj dům mému sousedovi přes ulici a na oplátku se nastěhuji k němu. Budeme si tedy navzájem pronajímat domy a hned bude můj dům skvělá investice.;-D

4 0
možnosti
RC

Proc by musel nekdo prodelat, kdyz nekdo jiny vydela?

0 0
možnosti
KS

Možná v zemi snů by to bylo teoreticky možné.V našich podmínkách bychom mohli udělat závěr,že teoreticky uspořené peníze byly vypláceny pyramidiálním systémem,který nakonec skončil krachem nebot nesehnal další abonenty.Oba bratři v očekávání výnosů si půjčili nějaké peníze,které nebyli schopni vrátit a pak přišel exekutor.

0 0
možnosti
RC

Mozna by nebylo od veci porovnat ten nesmyslne vysoky vynos z prikladu (10% rocne) a ten z prihody Benjamina Franklina. Trochu jine vynosy, co? Ta dve procenta delaji opravdu hodne. Navic, kdyz tvrdite, ze ve druhe pulce byl vynos 8%, tak to znamena, ze v prvni pulce byl vynos necelych 6.5% rocne. A jsou v tom vubec zapocitany nejake naklady na to investovani?

0 0
možnosti
VK

Mno - k tomu příkladu dvou bratrů bych jen podotkl, že dolar za posledních 100 let ztratil 95% své původní kupní síly - takže po 100 letech si za něj koupíte jen 5% toho, co kdysi...

To moc nenahrává tvrzení, že spoření je výhodné ;-)

2 0
možnosti
RC

autor nemluvi o sporeni, ale investovani. Ztrata 95% hodnoty znamena inflaci 3% rocne. Takze pokud byl vynos 8% rocne, pak realny vynos je 5% rocne, coz je porad jeste slusne. Za 40 let by to zhodnotilo jednorazovy vklad realne na sedminasobek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Jsem finanční poradce, otec rodiny a nadšený sportovec (kolo, běžky). Poradenstvím jsem se začal zabývat před 15 lety během studií na vysoké škole – nejprve to byly hypoteční úvěry, ale postupně jsem rozšiřoval svoje znalosti a zkušenosti. Dnes se zabývám celkovým finančním poradenstvím – od hypotečních úvěrů a realitní činnost, přes pojistné produkty, investiční nástroje až k celkové finanční optimalizaci. Od roku 2006 jsem nejlepší hypoteční specialista ve společnosti Fincentrum. Od roku 2014 tvořím projekt Realitní vyjednavač, který pomáhá lidem při koupi nemovitosti. Více o tomto projektu najdete ZDE, případně na Youtube.  Další informace o mně najdete na mém webu.  

Seznam rubrik