Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma za osvětu.

Mnohé problémy by vyřešilo zrušení institutu fiktivního doručení.

5 0
možnosti

Spíše je problém v ověřování podpisů - máme jen jeden ověřovací postup, bez ohledu na to, zda jde o podpis pod bagatelní záležitostí nebo pod stamilionovým obchodem.

1 0
možnosti
Foto

No a jak byste si to představoval? Že ověřování a zastupování zrušíme a budeme podpisovat smlouvy přímo na katastru? Nebo zavedeme centrální registr ověřených podpisů, aby si na katastru mohli zjistit, zda nejde o padělek? Nebo se bude ověřovat už ověřený podpis? 

Vše se dá zfalšovat a jediná obrana by byla ta první možnost. 

Zákon nabízí kontrolu přes trojí potvrzení vůle a přesto to jde velmi snadno obejít přes zfalšovanou plnou moc a fiktivní doručení.

0 0
možnosti

Že by třeba katastr akceptoval ověření jen od subjektu, který by (hmotně) odpovídal za případnou chybu v ověření osoby?

0 0
možnosti
Foto

A falsifikát? Vyrobit si ověřovací razítko není až takový problém.

0 0
možnosti
Foto

Který subjekt by dobrovolně na něco takového přistoupil? Vždyť by se pak daly dělat podvody směrem k subjektu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Jsem finanční poradce, otec rodiny a nadšený sportovec (kolo, běžky). Poradenstvím jsem se začal zabývat před 15 lety během studií na vysoké škole – nejprve to byly hypoteční úvěry, ale postupně jsem rozšiřoval svoje znalosti a zkušenosti. Dnes se zabývám celkovým finančním poradenstvím – od hypotečních úvěrů a realitní činnost, přes pojistné produkty, investiční nástroje až k celkové finanční optimalizaci. Od roku 2006 jsem nejlepší hypoteční specialista ve společnosti Fincentrum. Od roku 2014 tvořím projekt Realitní vyjednavač, který pomáhá lidem při koupi nemovitosti. Více o tomto projektu najdete ZDE, případně na Youtube.  Další informace o mně najdete na mém webu.  

Seznam rubrik