Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

5alfa

15. 8. 2009 19:12
no zrovna byznys...

Proč hnedle louky, podívej se a ortofotomapu Prahy, kolik je místa na pražských rovných panelákových střechách!

Je to bysznys jako hrom, když je návratnost cca 8 let při současné 20 let garantované ceně? No výhodné to je, ale zrovna byznys? Stačí nepojištění a vítr nad 150 km/h a máš po obchodu. Stačí několik přeprodejů ČEZu, pár schůzek na jachtě a elektřinu NIKDO nevykoupí a Tobě zůstane "elektrárna" na byznys za 2Mega a arbitráž na krku. Počítat se stabilitou u nás ve výhledu 20 let je dost riskantní, pokud nakonec tu elektřinu nespotřebuješ sám, tak ji třeba nikdo nebude chtít.

Takže firmy, které do toho jdou, tento "bysnys" kupují za 500 Kč nájemného ročně za instalovaný panel 1kWp, což je zhruba 2-4 metry ctvereční vodorovné plochy.  S pronájmem musíš souhlasit na 20 let a střechu předtím musíš pořádně opravit, aby se 20 let nemuselo nic dělat. Takový je to byznys, pokud do toho nechceš vložit ani korunu a nenést žádná rizika...

0 0
možnosti
DB

Davča B.

15. 8. 2009 21:01
Re: no zrovna byznys...

Nevím, jestli si rozumíme. Existují různé typy panelů.. Každopádně investice se začne vyplácet minimálně od 1MWp, což na paneláku nikdy nevytvoříte... Nehledě na to, že by se museli vyjádřit všichni vlastníci (družstvo) a ti by chtěli slušnou kompenzaci. Pak se výnosově posouváte o pěkných pár neděl dál..

To, co říkáte o výkupu elektřiny, je totální nonsens. Pokud mám Dohodu o rezervaci nebo budoucí smlouvu a splním podmínky, pak se po zkušebním provozu podepíše definitivní smlouva. Samozřejmě pokud toto nemáte, nastane situace, že vás nepřipojí. A proto je nutné mít povolení dopředu.

Víte, smysl to má v tom případě, že elektrárnu prodáte německému penzijnímu fondu nebo bance. A nevím nevím, tohle nebude ten případ. Vaše řešení je zajímavé, ale přinese peníze maximálně na drobné úpravy domu, nevydělá závratné částky..

0 0
možnosti
PP

ippokorny

15. 8. 2009 19:02
Něčemu nerozumím

Cituji: „Pokud budeme uvažovat jih Moravy, pak tam již je kapacita sítí rozebrána různými zprostředkovateli a překupníky". Jaká kapacita sítí?

Cituji: "Mnohdy se chtěli jet na pozemky dívat (co na tom uvidím? mám přeci mapu) ". Kdo jsou oni, co se chtěli dívat na pozemky? Investoři?

Pokud vím, tak ČEZ musel přesunout sluneční elektrárnu myslím z Jeseníků asi do Dukovan za plot, jinak by jim ji české ručičky rozkradly či zničily.  Asi to není jednoduchý bysnys.

0 0
možnosti
DB

Davča B.

15. 8. 2009 21:05
Re: Něčemu nerozumím

Omlouvám se, to jsem trošku předělával..

 Kapacita sítí je různá, ale provozovatel soustavy vás nemusí připojit, pokud už zde není volná kapacita. Buď z důvodu velkého množství rezervací výkonu (což je smlouva na cca rok, pokud se nezačnou podnikat další kroky) nebo z důvodu stavby Temelína, což s přenosovou sítí taky zacloumá..

 Výjezdní zasedání na pozemku prosazovali zejména realiťáci, investorovi je to de facto jedno. Pokud tam není beton, tak se stejně bude muset povolat četa s bagrem.

No, to nevím. V Jeseníkách ale houby svítí, možná v tom bude zakopaný pes :-). Pojištění je první věc, kterou investor řeší, plus nějaké garance poskytuje i výrobce panelů.

Co ale vím je, že majitelé projektu na 40MW chtěli připojení od ČEZu, načež ten je odmítl z důvodu kapacity připojit a obratem jim nabídl odkoupení projektu :-)).

0 0
možnosti
TB

guam

15. 8. 2009 18:54
další možnost

dát si na střechu a máte taky vystaráno. Nedáte to žádné renomované firmě, ale běžné firmě, jako my a taky vyděláváte v pohodě i s těmi vykupními cenami.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

15. 8. 2009 17:07
No vidíte kolik "hnoje a špíny"

se ukrývá za tak ušlechtilými cíly jako je záchrana planety před globálním oteplováním. Ostatně jako vždy v historii.:-/

0 0
možnosti
R

rulemaniac

15. 8. 2009 17:05
velmi pekne vystizeno

a to jeste nezapomenme ze ty firmy ktere vydelavaji jsou kyperske apod.

pracoval sem v jedne ... az do pochopeni kam co bude putovat ... smrdi to smrdi jak v tunelu

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

15. 8. 2009 15:55
skvělé, trefné a

děsuplné (jako skoro vše v Charouzstánu...):-)R^

0 0
možnosti