Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KPOM

Krutá pravda od medvědice

10. 4. 2010 0:13
karma

jen, svoboda projevu tu stále není. z evropských zemí je pro mne v tomto ohledu vzorem Dánsko. A BISka taky strká do všeho nos.

0 0
možnosti
ML

m. l.

10. 4. 2010 0:12
Po revoluci se stala jediná chyba,

a to velmi vážná, protože řešení je známé už tisíce let, od dob starého Říma: otroka můžete propustit jen pokud s tím on sám souhlasí. V praxi bych to viděl tak, že by byla zřízena rezervace pro tak negativní lidi jako jste vy a tam by mohli žít jak byli zvyklí, museli by pracovat, dostávali by všichni zhruba stejný plat a aby se nemuseli starat opravdu o nic tak by jim jednou za pět let by přišel koresponďák, že jsou povinni se dostavit k preventivní lékařské prohlídce. To mě dostalo ze všech nejvíc - nařiďte mi, abych šel k zubaři, nebo jinak budu mít zkažené zuby ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PK

repanak

8. 4. 2010 20:37
Nenechte se odradit

nekritickými obdivovateli dneška, kteří zde diskutují. Pomíjejí řadu faktorů:

- za desetiletí neuvěřitelně vzrostla schopnost zdravotnictví léčit - a to v důsledku technického pokroku - sám desetiletí trpím silným zeleným zákalem a jinými očními chorobami - před třiceti-čtyřiceti lety by mě nepomohli ani na Západě

- i přes nedostatky bylo přestěhování z žižkovského pajzlu do paneláku velkým pokrokem, ne každý bydlel na Ořechovce či Babě.

Ale je to na velkou diskuzi, těším se paní inženýrko na Váš další článek.

0 0
možnosti
V

Vikina

8. 4. 2010 16:47
Moc hezký článek

a že se nám zde mladí mudrlanti ale rozkecali, že?

0 0
možnosti
P

Pavel_D

8. 4. 2010 15:52
Povinnost pracovat?

Kdo v minulém režimu nepracoval, skončil v chládku (tzn. za mřížkou) jako tzv. příživník. Pravda, jakási strava byla zaručena (platili jsme ji stejně všichni) - ovšem to dilema - buď žvanec, nebo svoboda.

Vzpomínám, jak jsem hned v prvních letech devdesátých sháněl někoho, kdo by za náležitou úplatu pomohl naložit fůru hnoje. Jednoho "chudáka" jsme sehnali, a ten to odmítl, že by se umazal. Nabídl jsem mu pracovní oděv a gumovky - nepomohlo. Tak ty vidle zůstaly na mne. Můj známý, správce známého kulturního domu v Praze, si mi stěžoval, že právě dnes jde vyhodit už třicátého instalatéra, kterého mu poslali z pracáku (asi v . 1996). "Oni mi do té práce ani nepřijdou, natož aby něco udělali."

A tak to, milá paní, je. Jsou nezaměstaní, a nezaměstnatelní. Můžete mi vysvětlit, jak za pohých šest let ztratili někteří schopnost pravidelně pracovat? Oni totiž za minulého režimu maximálně přišli do podniku v den výplaty. A tohle že nám západ záviděl? Jsem ročník 1943, tak vím své.

0 0
možnosti
RV

vllk.69

8. 4. 2010 13:19
Zlatá střední cesta,tedy ani zcela vlevo,ale také ne úplně vpravo!

Kažmý to vidí jinak,ale je špatné slepě hájit to co se opravdu nepovedlo! Je pravdou,že mnohé z toho,co zde tenkrát fungovalo a bylo lepší,zdravější,chutnější jsme zničili! Dnes se k tomu pomalu a obtížně vracíme.

A jen tak odbočím,ale žádná pokroková myšlenka neni nebezpečná,či škodlivá - to jen lidi kteří ji zneužijí ve svůj prospěch,jsou zlem! A ti jsou i dnes a zneužívají i demokracii!

0 0
možnosti
ML

m. l.

10. 4. 2010 0:05
Re: Zlatá střední cesta,tedy ani zcela vlevo,ale také ne úplně vpravo!

Střední cesta je nejlepší - pokud zrovna náhodou nechceme obejít propast :-)

0 0
možnosti
P

Pavel_D

8. 4. 2010 16:44
Re: V čem žijeme I.

Příteli, tys asi nikdy nebyl ve sklepení v Bartolomějské, ani ve státní ubytovně v Ruzyni. Asi též nepocíli "bijící srdce strany" na vlastní kůži (já ano). A co Grebeníčkovy elektrické botičky? A to nemluvím o "domečku". A tohle se u nás dělo lidem, kteří třeba bojovali proti fašistům na západě, nebo lidem, kteří měli jen trochu jiný názor. Kdežto v uvedených článcích šlo o teroristy, kteří měli na svědomí spoustu nevinných. A to je trochu rozdíl - aniž bych s tím souhlasil.

Nastíním ošklivé dilema: co bys dělal, kdyby se ti dostal do ruky terorista, který někde připravil časovanou nálož (třeba ve škole nebo v nemocnici - nevíš). A zbývá hodina do výbuchu. Nevíš kde. A teď to zkus humánně vyřešit.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

8. 4. 2010 11:55
Mně se líbil

socialistický autoservis. Když jsem přijel s autem na opravu, tak žádný díl neměli, ptejte se za měsíc, dva, tři.. Šel jsem za šéfem, vytáhl 500Kč a hned se záhadně objevily.. Je pravda, že jsem ještě musel strčit 100Kč mechanikovi, aby utáhl šrouby, tedy aby udělal svoji práci..

A moc jsem se nasháněl dlaždiček. To by bylo na román..

0 0
možnosti
L

lesicatko

8. 4. 2010 11:36
Dobré postrehy

Tá neoliberálna vlna, ktorá tu hlavne bola po r 89 už ustupuje, trend prepiateho individualizmua liberalizmu vo výchove ešte pretrváva, ale aj tam už vidno obrat .

Predovšetkým sú dnes inšpiratívne škandinávske demokracie - fínske školstvo je podĺa medzinárodných kritérii najlepšie v Európe, Nórsky zodpovedný prístup k financiam a príklon k šetrnému, ale pritom sociálne prínosnému správaniu mu zabezpečuje dlhodobe 1 miesto v indexe životného rozvoja - tam asi treba hĺadať odpoveď na to, kam by mala smerovať spoločnosť. 

0 0
možnosti
J

jirkaknop

8. 4. 2010 11:44
Re: Dobré postrehy

Norsko ovšem těží ropu;-D. A finské školství by se autorce hodně nelíbilo. Je totiž zcela svobodymyslné, autorita učitele prakticky žádná. Autorka naopak volá po tvrdém přístupu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik