Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

6. 4. 2010 13:08
Souhlasím.

Pěkný článek, dobře se to čte a souhlasím. Ani já jsem nikdy nebyla ve straně, dokonce ani v SSM, spíše trochu protirežimový rebel. Přesto tvrdím, že v minulém režimu nebylo vše špatné, jak se dnes často zveličuje. Za to sklízím různé posměšky i nadávky. Ale jsem jenom anonym. Vy ne - a za to vám patří uznání.

0 0
možnosti
FP

forhend

2. 4. 2010 20:02
Čeho se bojíte? Svých vlastních názorů?

Vždyť jste na blogu, nikoli před "maturitní" nebo "státnicovou" komisí...:-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

2. 4. 2010 15:26
Ke článku - jste moc důvěřivá

jenže politika je jiná. Proč nekandidovat a vůbec se nijak nezaplétat s komunisty? Protože jsou ve společenské izolaci. Jsou tam zaslouženě, za to co hlásají a za to jak 40 let v této zemi vládli. Každé použití komunistů k čemukoli pozitivnímu je vrací do hry, vytahuje je z izolace. Zvláště pokud si s nimi zadají slušní lidé, komunisti se také tváří slušně a přitom jásají - my jsme přijatelní, podívejte se.

-

Jenže nejsou přijatelní. Stejně nepřijatelná by v Německu byla NSDAP. Komunisté mají stále v názvu "komunistická", tedy jejich ideologie je postavena na třídním boji, rozdmýchávání nenávisti, která má vést k majetkovým konfiskacím. Můžou se jakkoli chovat slušně, jsou to jen mimikry.

-

Bobošíková použila jejich nabídky na kandidaturu na úřad prezidenta, aby se zviditelnila. Ukázala, že nemá žádné morální zábrany při snaze dostat se k moci. V tomto se jedná o takový slušný ženský protějšek Davida Ratha, který také mění dres podle toho, jak si to vyžaduje jeho politická kariéra.

0 0
možnosti

jarinka

6. 4. 2010 13:14
Re: Ke článku - jste moc důvěřivá

Jenže dnešní členové KSČM nepřevlékli kabáty. Po revoluci jich spousta ze strany vystoupila, protože tušila, že v této straně už jim pšenka nepokvete. A založili nové strany. Toto je přece tak závažná skutečnost, která dokazuje, že komunisté nebudou tak špatní. Vy to zase nějak okecáte, ale to nevadí.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

2. 4. 2010 15:15
Pozor na kodex blogera

"titulek VELKÝMI PÍSMENY" je zakázán, tak zbytečně nedrážděte. ;-)

0 0
možnosti
K

kelab

2. 4. 2010 15:01
Házíte perly ....

A máte to. Příště stručně v bodech vypište, za co bojujete, přidejte vyretušovanou fotku a budete mít karmu, že se Vám nevejde do koupelny.;-)

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

2. 4. 2010 15:00
Starosta

Já jsem zas někde slyšel jak to udělali v jiné vesnici. Prostě se dohodli a každý z kandidátů kandidoval jen sám za sebe, takže v obci bylo cca 30 kandidátek nezávislých a každá měla 1 kandidáta. Pak bylo vše jasné.

A k těm stranám v parlamentu. Už jen ten způsob volby, kdy kandidát musí mít myslím 5% preferenčních hlasů, aby někoho přeskočil je vlastně neřešitelná záležitost a zůstane takové pořadí, jak bylo určeno stranou. Pořadí ve volbách se voličům podařilo změnit  myslím asi tak 3 krát. A pokud bych mohl zvolit i jiného poslance než z vybrané strany (jako u komunálních voleb), tak bych si to asi pořádně rozmyslel, protože existuje něco jako stranická disciplína, některé strany si to dokonce pojišťují podepsanou bianko směnkou pro případ odlišného hlasování než je názor strany.

0 0
možnosti
FV

fouly

2. 4. 2010 14:33
Píšete

pěkně ale je to moc dlouhé .přečíst to a reagovat je nad moje síly ! R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik