Tak, kdy se mi má to dítě narodit? Vyber si!

"Dvacátého sedmého, nebo prvního se má narodit?", ptá se mě má sestra sedící v kuchyni. Nechápavě se ptám: "Co tim myslíš?", až potom, co doplní svou otázku, si uvědomím, že je o ní rozhodnuto, aby rodila císařským řezem a vybírá termín. 

Když už zvládla jedno, tak zvládne i další (říká). O to více mě štve, že nám nechce říci, co se má narodit. V tomto případě se nejedná o klasické dilema "kluk nebo holka". Už čtyři měsíce nás střídavě straší, že bude mít buď holku, nebo dvojčata. A jakýkoliv důkaz odmítá předložit. Chápete to?  A to jsem její brácha a i strýc pro její první dítě! (otec taky neví)

A ohledně toho "přesně plánovaného" porodu. Je to pro mě jako chlapa nepochopitelné s jakou lehkomyslností si vybírá mezi daty narození svého dítěte. (Když jí tohle předčítám, tak ona říká "No a co ?"). 

Až mi to připadá, že by kupovala rohlíky. Já s mamkou ji radíme, ať rodí co nejpozději, aby se nemuselo dopékat v inkubátoru. (Ale zase je průser, kdyby už 'sestoupilo')

Tohle rozhodnutí ovlivní osud dítěte a nejenom vzhledem k datu oslavy narozenin.  Představte si, že zajde za věštkyní ať mu/ji/jim udělá horoskop. Při nejhorším si ten osud bude muset nechat předpovědět z karet :-D 

Autor: Hynek Dařbujan | sobota 4.10.2014 12:40 | karma článku: 9,62 | přečteno: 826x