Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

15. 4. 2011 17:35
při takto zadaných podmínkách

tedy "práce s dokumenty (.doc,.xls,.ppt,.mpp...), úprava a prohlížení

fotografií a videa, program pro vektorovou grafiku,internet,prohlížení   fotek zase nemusí být Linux tak špatné řešení.Jestli zrovna Opensuse nebo Ubuntu (když ti jde taky o co nejrychlejší zprovoznění) na to příjdeš po pár pokusech sám.A co myslíš pod pojmem zprovoznění,třeba tiskárny, skeneru.. ,taky stahování fotek z foťáku do počítače. To zase nemusí být taková sranda..

0 0
možnosti
PK

dolch

15. 4. 2011 17:49
Re: při takto zadaných podmínkách

Se stahováním fotek z foťáku nemám s Debianem žádný problém. Tiskárnu a scanner jsem nezkoušel.

0 0
možnosti
PK

dolch

15. 4. 2011 16:27
Proti havěti

je asi nejlepší pořídit si router, cca za 800-1000 Kč - v něm bude pochopitelně nějaký Linux, ale PC i s Win to ochrání dost dobře. Pak samozřejmě ještě dodržovat základní hygienické nutnosti, jako nebrouzdat po pornu s právy administrátora. No a pokud je ten počítač trochu starší, jak jsem ze článku pochopil, že asi je, tak na Visty nebo W7 zapomeňte. Jejich nároky na hardware se skoro vyrovnají nárokům našich politiků.

0 0
možnosti
PK

dolch

15. 4. 2011 17:08
Re: Proti havěti

Reakce na autora - porno můžete klidně zaměnit slovem Warez, co se týče nakažení, jsou na tom podobně :-)

0 0
možnosti
R

Roman36a

15. 4. 2011 16:11
Osobně používám Linux jen u domácího

serveru který mi zajišťuje přístup k internetu, hlídá dům, atd. Proti Linuxu nic nemám a nebýt Linuxářů mohl být dávno daleko rozšířenější. Když jsem s ním začínal, občas jsem potřeboval nějakou radu. Jenže místo toho aby mi někdo poradil že se stačí proklikat několika okny, úplně stejně jako ve win, tak mě každý nutil abych si otevřel příkazovou řádku a vyplňoval do ní nesmysly. Zvyklý ještě na starý dobrý dos jsem intuitivně zadával příkazy které v Linuxu pochopitelně nefungují. Jenže Linuxáři jsou fanatici kteří se v tom příkazovém řádku vyloženě bahní. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Linuxáři jsou zkrátka hrobníci Linuxu Rv

0 0
možnosti
F

Faustino

15. 4. 2011 18:16
Re: Osobně používám Linux jen u domácího

Naprostá většina dnešních dister Linuxu je klikacích.

0 0
možnosti
W

Wolf778

15. 4. 2011 16:02
Hmm, a pak se má člověk divit

odkud se furt všechny ty spamy berou. O prázdninovou brigádu se nebojte, takového experta všude jistě přivítají s otevřenou náručí. ČZÚ obor systémové inženýrství si musím poznamenat...

 

Mimochodem, řada antivirů je pro domácí použití zdarma. Pro bezpečné sledování porna bude ve Vašem případě Linux zřejmě nutnou podmínkou, nejsem si úplně jistý jestli postačující.

 

Jo a mezera se píše pouze ZA interpunkcí, nikdy ne PŘED. S tím budou možná na té Vaší VŠ taky časem otravovat... ;-) Heavy metal a pa.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

15. 4. 2011 15:51
Jak vlastne vznikl ten mytus...

...ze jsou Unixy/Linuxy stabilni? Rozhodne jsem zazil dost situaci na to, abych si neco takoveho nemyslel...

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1383x
Autor je borec. Studuje Českou zemědělskou univerzitu v Praze . Obor Systémové inženýrství . Čáslavský rodák . Uživatel linuxu a analerginu. Elektrikář .Flegmatik . Vášnivý kuchař Občas nezbedný syn ještě nezbednějšího otce , Hynda ,Pinďa , Strašnej sajař , bigbíťák . ...... To a nejen to je Hynek Dařbujan jr.!!