Česká měna je spolehlivá , pevná a krásná

Fotka bankovky s Žižkou - pro někoho nejošklivější česká bankovka, které zobrazuje bojovníka  za husitská práva :-) Když to tak porovnám - neosobní Euro vs krásná koruna . Toto se vlastně ani nedá strovnávat . Naše bankovky jsou pro mě vrcholem zlatých ručiček českých . I ta drachma měla něco do sebe . Lira - taky úžasné platidlo . Britové s Librou to setsakra vědí .Lidé kritizují převod koruny na euro v případě zahraničních obchodů , ale uvědomujete si , že můžeme díky tomu vést účinnou  monetární politiku ? Co mohou dělat lidé s eurem ? Ekonomika EU se zhoršuje , euro se zhoršuje a všichni to odnesou .

Společná měna přináší spoustu výhod , ale i  rizika :

třeba , že o ní napíši kritizující článek . To by byl nářez , kdyby tento článek dal do pohybu soustavu věcí způsobující zrušení Eura a EU . Nebo také , že Řecko stáhne všechny ke dnu  . Kdyby se tohle stalo v Čechách (a když bude vyhrávat levice, tak se i stane) , tak se akorát na ekonomické mapě Europy Česko přeškrtne a je konec .I taková je naše měna .... tedy v případě , že by byla Europská unie taková jako má být .Chvíli před tím vybírám stavební spoření a odjíždím na Srí Lanku .

Ale do čeho ty peníze převést ? Do eura určitě ne. Dolar ztrácí hodnotu.  Do zlata ? Diamant ? .. už vidím jak bych ho ztratil a byl bych v nesnázích.

A proto :

Česká měna je spolehlivá , pevná a krásná .

Česká měna je spolehlivá , pevná a krásná .

Česká měna je spolehlivá , pevná a krásná .

A čím dál více lidí si to bude myslet , tím více to bude pravda .

Stejnak by to byl nářez , kdyby Václav Klaus byl Neo a Europská unie Matrix  ...

Stejnak by to byl nářez , kdyby Václav Klaus byl Neo a Europská unie Matrix ...

(deja vu)

 

 

ps: Když si předtavím našeho prezidenta s brýlemi a stylovým oblekem , skoro pukám smíchy. Žádnou fotomontáž nepřidám , protože si ho vážím.

(článek neprošel jazykovou opravou od mojí maminky)

 

Autor: Hynek Dařbujan | sobota 24.4.2010 20:10 | karma článku: 13,41 | přečteno: 1582x