Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J24a21n 52R17á72ž

4. 9. 2016 10:47

Jednoduše se to dá pochopit studiem historie tohoto regionu. V novověku bylo hegemonrm tohoto regionu Turecko. Pak se objevila ropa a západní mocnosti si zde udělali zlaty důl. A aby jim Turecko neorekazrlo, zlomily Osmanskou říši a udělaly z Turecka okrajovou movnost. Když si pak teritoriálně území rozdělili ropné společnosti, vyrobily se zcela nesmyslné hranice států, které nereflekovaly nic, co se zde za staletí vytvořilo. No a hloupé chyby americké zahraniční politiky uspíšili cestu návratu k "normálu". Turecko přebírá zpět svou historickou úlohu a tou po staletí bylo, držet Araby na uzdě tvrdou rukou.

A myslím si, že je jen dobře, že vládu nad muslimským regionem bude vykonávat muslimská země ve které nemají moc ajatollahové (,Irán)nebo vahabističtí fanatici (Saúdská Arábie), ale moderni civilní vláda.

P.S. Je to přece dobrý fór: V IS nebudou platit ve fotbale pravidla FIFA, ale pravidla dle Sharia. Bude to osvěžující novinka, kterou budou uplatňovat i evropští muslimové, což jim samozřejmě UEFA v rámci multikulturního pojetí sportu umožní.

1 0
možnosti
JL

Jiná kultura, a to důsledně: to je islám a islámismus. Naše představy o vládě rozumu, humanismu bez Božské autority Alláha je opravdu, ale opravdu nezajímají, ba naopak.

1 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 17,14
  • Průměrná čtenost 1509x
Jsem velekrál skladu v maličké firmě. Mám jen jediného podřízeného, a ani ten mne neposlouchá.. Dvakrát jsem neúspěšně studoval VŠ, tak jsem se dal na dráhu dělníka. Jsem pánem ještěrky a vozím palety z bodu A do bodu B, a když je frmol, tak i do bodu C, ale v žádném případě do bodu D.. Mám rád sport, pivo, rybařinu, pivo, dobré jídlo, přítelkyni, pivo, četbu, Bory, bory, skaliny, řeky, lučiny, českou hymnu, vychlazenou Plzeň a tak různě....

Tady mi můžete anonymně nadávat:

danieltomas08@post.cz

 

Seznam rubrik