Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

klecoveluzko

9. 6. 2008 13:39
strAŠák bloguje

Prej průkopník.;-D Odvážně se pouští tam, kam se ještě nikdo nevydal. Vzdálenost z Aše do Weidenu je cca 70km. To jsi novodobý Emil Holub :-) Na Erasmus jezdí každý rok tisíce studentů. Takže tě asi nepotěším, ale až tak vyjímečný přeci jenom nejsi. Přesto přeji příjemný pobyt ať už na střední nebo vysoké škole. R^ 

0 0
možnosti
JF

Jaroslav Fikar

8. 6. 2008 12:22
Gratulace...

...na nejake formalitky se bodni, po par dnech na Erasmu si na ne ani nevzpomenes. Ja momentalne kroutim poslednich par tydnu na Erasmu a domu se mi teda nechce ani trochu ;-)

Naprosto uzasna zkusenost.R^

0 0
možnosti
DN

denk niet

8. 6. 2008 9:29
Souhlasím s "motýlkem_02" i s "refinsem"

Od studenta VŠ, navíc - jak sám říkáte - průkopníka nového místa v rámci Erasmu - bych také čekal víc.

Mám kamaráda, který byl v rámci Erasmu na 2 měsíce (o loňských prázdninách) v Bonnu a poté rok v Bruselu, mimo toho ještě 14 dní v Lipsku.

Na všech uvedených místech (ač zavedených, čili nemusel být "průkopníkem" jako Vy), to bylo podobné s tím, co popisujete. Ovšem pouze tam, kde člověk nebyl připraven. Čili stačí se víc informovat jednak na studijním, jednak si co nejvíce informací zjistit individuálně před odjezdem a hlavně - mít v sobě velkou dávku optimismu ;-).

Přeji Vám (stejně jako "refins") prima užití pobytu R^.

0 0
možnosti
M

motylek_02

8. 6. 2008 6:07
hmmm

tak nevim. Ja vyjizdela pracovne do USA, a dokumenty, ktere jsem vyrizovala byly standartizovane. Odkud ze Vam napsali ze neco mate navic a neco Vam chybi? Z erasmu nebo z te nemecke skoly?

na blog je Vas prispevek trosku kratky a vpodstate nicnerikajici.

0 0
možnosti
JP

refins

8. 6. 2008 1:49
Ale...

Příteli (doufám, že nevadí, že tykám - jsem student jako ty a tak se vykání nehodí),

takhle je to všude, zvykej si, to je život... Pokud je to jen o těch formulářích a nenarazíš na v*o*l*a, který ty formuláře doslova dodržuje, pak máš vyhráno.

V současnosti jsem na erasmu a pokud můžu radit, největší blbost uděláš, pokud budeš bydlet s čechem, další velkou blbost uděláš, pokud se budeš s čechy stýkat (extenzivně - více než s ostatními)... vím, že je to těžké, vyvarovat se tomu co znáš, ale odměna bude mnohonásobná...

Každopádně si erasmus užij a přeji ti, ať to tvá játra přežijí :-)

0 0
možnosti