Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

chytryhorak

21. 10. 2008 12:26
No a co?

Zítra klidně mohou Topolánkovi a jeho vládě vyhlásit nedůvěru. A co se stane ?

Prezident ji přijme a pověří někoho z ODS sestavením nové vlády. Klidně může dát třetí pokus Topolánkovi, nic mu v tom nebrání. A ten pak bude sestavovat vládu a klidně dál vládnout v demisi. A vláda odborníků ? Co to je ? A kdo se na jménech ministrů  shodne ? Paroubek s Topolánkem ?

0 0
možnosti
S

Sampis

21. 10. 2008 11:58
Jako pravicový volič

byste měl pochopit, že opozice a zejména ČSSD má momentálně zaručen dobrý výsledek voleb, tak proč to nezkusit. Paroubek nabíde Melčákovy a Pohankovi návrat do rodné strany ("vrať se, vše odpuštěno") a ti budou mít o čem přemýšlet. Přece jen tento krok je jediný, který jim zajistí setrvání v poslanecké sněmovně.

Opozice nemá důvod nechávat koalici vládnout zbylé dva roky. Už jen proto, že sám jste uvedel možnost, že část podpory ztratí. Tak proč by neměli vládu položit, pokud na to mají?

0 0
možnosti
MK

weneto

21. 10. 2008 11:38
rovněž nevidím důvod ukončovat trápení ODS již nyní

Pro své totální znemožnění potřebuje celé 4 roky a to nejlépe s Topolánkem v čele. Pokud by se podařilo odstavit vládu nyní hrozí velké nebezpečí jejího úspěchu v parlamentních volbách 2010 - a to nemíním riskovat.

Tudíž s Vámi souhlasím.

Jinak o jakých reformách v prvních dvou letech mluvíte? O poplatku za doktora? To je totiž to opravde jediné co tato mimořádně špatná vláda dokázala zreformovat - nic dalšího ( krom obludné částky církvím ) zatím nepřinesla

0 0
možnosti
S

slosovatel

21. 10. 2008 13:53
Re: rovněž nevidím důvod ukončovat trápení ODS již nyní

Spravne mluvite o vlade, ne o ODS, cimz jste si vlastne sam odpovedel na pripadnou otazku, proc vlada nereformovala vice. Jinak kazdemu ( a ODS o to vic) je jasne, ze cim vic reforem, tim mensi popularita. Kdyby se naraz prosadilo to, co pripravuje Julinek, vyhrala by volby CSSD s 90% hlasu.

0 0
možnosti
ZJ

Fanda Šmanda

21. 10. 2008 11:31
Omyl.

Není důvod nechat špatnou vládu vládnout. Špatná vláda nemůže vládnout jinak než špatně. A tato vláda JE dle mého názoru špatná. A nezaklínejme se předsednictvím v EU - klidně může ještě do Vánoc vzniknout vláda složená z odborníků, klidně vedena slušným člověkem z ODS (Tošenovský, Zahradník, ...), v níž ale nebude místo pro různé Julínky, Langery, Nečase a podobné škůdce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1908x
Hrdý Ašan (*1986), student ŠkodaAuto, a. s., Vysoké školy v Mladé Boleslavi. Od 1. října 2008 do 31. července 2009 působil v rámci výměnného programu Erasmus na Hochschule für angewandte Wissenschaften Amberg-Weiden (SRN). O svém pobytu psal v 1. semestru pravidelný týdenní blog (rubrika ERASMUS).