Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mirek-storch

26. 4. 2011 11:52
MUDr.Kvapilík přednášel fyziologii v Praze na FTVS UK

Nebo měl přednášky i v Ústí nad Labem ? My jsme mu odevzdávali statistiky  pádů na lyžích - jednotkou byl jeden Kvapilík = držkopád8-o Byl to fajn chlap.R^ Představa polohy ručiček, kdy mám vstávat mne taky spolehivě a přesně budila bez budíku. To je vnitřní programování. ;-)

0 0
možnosti
PV

Pytlík

26. 4. 2011 11:52
Máte v tom, pane autore, poněkud guláš

Vaše úvaha o přesnosti hodin je nejen úsměvná, ale přímo blbá. Vůbec nic jste nepochopil. Větší přesnost hodinek řízených krystalem oproti hodinkám řízených nepokojem není dosaženo tím, že krystal kmitá rychleji, než nepokoj, ale proto, že kmitá stabilněji a je z výroby přesněji nastaven. Obdobně je to s atomovým normálem (tam to přesněji nastavila příroda...).

0 0
možnosti

Erdan

26. 4. 2011 12:32
Re: Máte v tom, pane autore, poněkud guláš

Milý Brouku Pytlíku, nikoliv já, ale vy jste nic nepochopil. Článek sice nebyl o tom co mi tu vytýkáte, ale pravidelnost kmitů dosažitelná nepokojem, měla své fyzické limity a kmitání krystalu a následně plynu je z podstaty pravidelnější. O pravidelnosti jsem se nezmiňoval, protože jsem ji považoval za samozřejmou. Zpožďování nebo zrychlování hodin v dlouhodobém součtu bylo dáno právě tím, že sekunda nebyla celým násobkem kmitů. Teprve definice počtem kmitů dala sekundě požadovanou přesnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe