Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Šerlok Homeless

23. 10. 2011 11:25
Kontrola z Centropolu

Ve čtvrtek jsem uklízel zahradu od už zmrzlých paprik. "Máme tady kontrolu z energetiky!", zavolala manželka. Tak jsem šel před vchod do domu a tam chlápek, oblečením a vystupováním něco mezi kriminálkou, černým šerifem a revizorem MHD. "Centropol, kontrola", a ukázal mi jakousi kartičku ve výši očí. Myslel jsem nejdřív, že jde o Zelenou úsporám, tak jsem se omluvil, že mám ruce od hlíny. "To nevadí". Pak jsem mu chtěl říc, že jsem mu k dispozici a odkud začnem, jenže v tom mi to docvaklo: Co chce kontrolovat a proč na překvápko?!

"Odkud že jste?" - "Z Centropolu", unova mi mávl kartičkou před očima. "A co chcete kontrolovat?" - "Jaké máte dodavatele energie, jestli jste u E.On, RWE?". "Nejsem u RWE". "A u koho tedy jste?" "Do toho vám nic není. Nebojte se, u mě nemusíte nic kontrolovat. Všecko si zkontroluju sám." - "Ale nezapomeňte to zkontrolovat!" - "Bez starosti, nezapomenu! S Pánem Bohem!"

0 0
možnosti

MacX

30. 8. 2011 6:25
Jako podle učebnice

Já bych řekl, že šlo o svobodný, nevynucený kontrakt mezi dvěma subjekty. Čili, přesně podle liberálních učebnic.

Že jedna strana je oslabená nedostatkem mentálních schopností zvážit důsledky kontraktu?

Ale to se přece děje dnes a denně, a většinou není po ruce anděl strážný v podobě příčetného syna.

0 0
možnosti

Erdan

30. 8. 2011 8:03
Re: Jako podle učebnice

Ano v podstatě šlo o malou částku, že? Je to jen varování a ukázka toho, když se dá průchod nějakému extrému. Protože svobodu má v tomto případě jen jedna strana

0 0
možnosti
  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe