Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxas

22. 8. 2012 7:55
Ale, ale no né,

komunistický konec světa nastává, vaše umanutost a touha zalíbit se blábolivým antikomunismem je výstavní. Komunismus je mrtev, beztřídní, rovnostářská společnost o kterou se komunismus pokoušel není dlouhodobě realizovatelná. Polidštěná opice druhu Homo nedokáže žít v rovnosti s ostatními, její přirozeností je žít ve stádu, které je přísně hierarchicky uspořádáno. Smyslem života drtivé většiny lidí je snaha o získání a vylepšování svého společenského postavení - sociometrického statusu. Jistá část společnosti prostě v pocitu rovnosti s ostatními nedokáže žít, pocit nadřazenosti je pro ně životní nutnost. A právě tito lidé vždy spolehlivě zhatí jakékoli pokusy o rovnostářskou společnost, byť to může trvat i desítky let. Návrat komunistů v jedné male zemi k politické moci, je dnes nevýznamný marginální problém. Nezměnilo by se nic, jen by politika získala nepatrný nádech "do leva". V porovnání s ostatními hrozbami,  které co nevidět přijdou vlastně o nic nejde.

0 0
možnosti
VK

-palič-

22. 8. 2012 1:43
Výborný článek

R^R^R^

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 8. 2012 0:39
Ano, socialismus si lidé zvolili

po tragických zkušenostech s první republikou.

Největší chybou komunistů bylo neodhalení zrádců ve vlastích řadách.

0 0
možnosti

furtkecal

21. 8. 2012 21:30
.

R^

0 0
možnosti
MS

kilokrok

21. 8. 2012 20:55
Pane hovoříte o něčem, čemu vůbec nerozumíte!

Nestydíte se psát s vyjadřováním člověka, který má všechno zažité, a při tom psát takové bláboly, které všechny lidí, jenž to opravdu prožili uráží? Což vás ve škole neučili, že pokud něco nevíte nebo nevíte jistě, musíte používat jako autor více otázek a hledání odpovědí?

Komunisté měli daleko víc dobrých myšlenek, než by se vám zdálo a poválečná léta byla jiná než vy si představujete! Je potřeba, mladý muži, poznávat a učit se, než nám budete chtít něco sdělit! Pokud vy sám nepocitíte stud, raději dělejte něco jiného! Časem uvidíte!

3 0
možnosti
P9

pavel 99

21. 8. 2012 22:29
Re: Pane hovoříte o něčem, čemu vůbec nerozumíte!

nechal jsem to přečíst několika lidem, kteří to prožili a nic je na tom neuráží. Asi jste špatně vymezil skupinu těch, které to uráží.:-/

0 0
možnosti