Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

redan1

30. 8. 2011 2:58
Díky za zbytky takové krásné přírody.

Znám to tam co popisuje příspěvek Svarcze, ale znám i místa, kde už příroda ustoupila silnicím, skladům, i rekreačním objektům, a hustota i počet obyvatel i poznatky z vývoje ve světě mi nedovolují zavírat oči před její postupnou likvidací. Skláním se před regenerační schopností živé přírody a dokonce jsem si vědom, že i bez nás i s námi se bude svět nějak vyvíjet a je mi i jedno jak. Jsem z toho jen smutný, že se vytrácí to co jsem znal.

0 0
možnosti

Karl Novak

23. 8. 2011 7:51
Lidstvo je ve většině zhovadilé, zaslepené a ničitelské !?

Proto to až doteď nikam nedotáhlo. Naštěstí přichází autor blogu, který ví co je správné.

Ví co se musí stádečku ovcí nařídit, co zakázat, jak zregulovat a jak zařídit život v ovčinci.

Jinak by ovečky nepřežili. Rv!!!!!!

Není to náhodou jinak ? Civilizace si se sebou poradila v posledních 7 000 tisíce letech i bez rádoby osvícených diktátorů ohánějících se skvělými nápady a myšlenkami.

0 0
možnosti

redan1

23. 8. 2011 8:13
Re: Lidstvo je ve většině zhovadilé, zaslepené a ničitelské !?

Fascinuje mně, že se vždycky najde někdo, kdo si v textu najde něco co tam není. Jediné co obsahuje je apel na víru a rozum. Stát už se stal tak slabý, že není schopen ničení Země zabránit. Za posledních 7000 let "civilizace" přírodu likviduje a znovu a znovu se hroutily. Pokud přírodu budeme ničit současným tempem, tak si můžeme připravit hrobečky a ještě s tím strhneme mnoho jiných druhů. Nevolám po žádném diktátorovi a jen se obávám, že způsob, kterým Zemi využíváme nelze omezit nijak jinak než regulací. Jak jinak to zařídit než společně nastavit systém, který by omezil krátkozraké chování většiny lidí, nevím. Vy to necháte přirozenému vývoji. Zbudou po nás pěkné trosky a Země zase o něco chudší. Civilizace se nikdy nechovala ekologicky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe