Zeman a rektoři...zase bláboly médií!

A je to tu, zase kauza prezident! Alespoň tak se tváří celá akademická obec a podporují to média. Už mě to nebaví. Je to horší než za "totality", chtělo by se říci... A co se tak hrozného stalo?

Je dobré si připomenout, že v naší zemi máme od 90 let mnoho zákonů, které postihují "zločiny" komunismu s retrospektivou, což například u připravovaných zákonů k prokázání původu majetku prý "nejde" (asi proto, že by se zjistilo, kdo si kolik nakradl že?). Dále ústavy pro "studia totalitních režimů" a tak dále. A tyto "zákony" a "ústavy" jsou tu proto, abychom omezili a vyšetřili tyto styky s předlistopadovou STB, KSČ atp... 

 

Tak proč by neměl stejný metr platit pro akademiky?Měl. Jestliže je zde podezření nebo dokonce důkaz a nebo původní životopis, tak proč by měl takový člověk zastávat tak úctyhodné funkce a nosit takové tituly? Je takový člověk věrohodný? Jsou zde stovky postižených těmito "ústavy" a "zákony", nemohli se také účastnit veřejného života, a většinou nikdo nebyl nikdy odsouzen, jen se na jejich hlavu sype sůl. 

 

Za mě, pokud tedy měřit metrem, tak stejným. A že tito pánové dnes zpívají se současným režimem? O to víc si jich máme všímat, protože před listopadem 89 zpívali s tím druhým systémem a jsou o to více kontroverzní. 

 

A co se týče pana Fajta?zde jeden příklad, který uvádí i hrad: "Více než milion ze sponzorského daru od Komerční banky měl jít podle plánu Národní galerie v Praze na vylepšení platu jejího ředitele Jiřího Fajta."Za co měly tyto peníze být vydány na plat pana Fajta? Je to úplatek za nějakou služby Národní Galerie? Já sám nevím, ale už to že se něco takového děje je mi proti srsti. 

 

Proč média tak bojují proti prezidentovi a nikdo se nezabývá těmito podezřeními, která jsou závažná a rozhodně by pak takový člověk neměl být obdařen tak vysokým titulem...

Autor: Daniel Čapek | středa 6.5.2015 14:15 | karma článku: 39,93 | přečteno: 1807x