ThinkTank - US embaSSy 2.0

...začnu odlehčeně: proč v USA zatím nebyla "barevná revoluce"? Protože v USA není americká ambasáda! Ale tam kde je, jsou i ThinkTanky a další pijavice, jako Člověk v tísni, Forum 2000, Organizace pro pomoc uprchlíkům a další...

Četli jste tuto výzvu?? Já ano a hned jsem měl hladinu adrenalinu jako po výstupu na Gerlach!

Výzva našim politikům (především panu prezidentovi Zemanovi, protože si dovolil dělat nezávislou zahraniční politiku) od 30 českých nevládních organizací..(ZDE)

citace:

„Nelíbí se nám stále častější cesty našich politiků do zemí, kde za kritické postoje lidem hrozí vězení, mučení nebo i smrt - cesty, které jsou v rozporu s tradiční českou zahraniční politikou, která staví na podpoře lidských práv,” říká Šimon Pánek, ředitel Člověka v tísni.

„Česká republika si za dlouhodobou podporu disidentů ve světě získala uznání, je to naše jednoznačně pozitivní identita navenek. Je chyba, když nás nepromyšlený program cest některých našich politiků o tuto dobrou pověst připravuje,” doplňuje Jakub Klepal, ředitel organizace Forum 2000.

„Zavírání očí politiků před konfliktem v Sýrii, diktaturou v Eritreji, před pronásledováním a záhadnými úmrtími nepohodlných osob v Rusku, převýchovnými tábory a pronásledováním Tiběťanů a Ujgurů v Číně, to vše vede k tomu, že jmenované režimy beztrestně likvidují jim nepohodlné obyvatele a vyhání desetitisíce až miliony lidí ze svých domovů,” doplňuje Martin Rozumek, ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům.

Desatero (zde) je dlouhodobá iniciativa skupiny "respektovaných" neziskových organizací a think tanků, ke které se mohou přidávat organizace i jednotlivci. Dosud jej podpořilo 30 organizací...

A dost!

Já říkám, že právě naše země, její elita, která je svým způsobem, nečinností, servilností, zodpovědná za rozvrácení zemí jako Irák, Afghanistán, Libije, Sýrie a další, se musí pokusit s těmito režimy navázat politicky kontakt a pomoci přímo v té zemi stabilizovat situaci (předejít exodu národa a uprchlické krizi). Nechci psát, že je nutné tam instalovat demokracii, tedy ne demokracii amerického typu, protože demokracie má v každé zemi své kulturní a historické kořeny a jiný, námi nepochopitelný řád. Ale bohužel, to co "my" a tím myslím naší zemi, elitu, která je součástí teroristické organizace NATO a byrokratické a nefunkční EU (podporuje "NEziskové" pijavice co se podílí na těchto vměšováních), v zemích jako je Ukrajina nebo Sýrie napáchali, musíme dát do pořádku.

Proč máme věřit tomu, že někdo jako doktor Bašar al-Asad, kterého zvolila většina národa opakovaně do čela země, je terorista nebo diktátor...?

Proč máme věřit tomu, že ISIS je samovolně vzniklá organizace, když víme, že v boji USA proti tomuto teroristickému uskupení nikdy nebombardovala jedinou výcvikovou základnu ISIS?

Proč máme věřit tomu, že Kadáfí, v Libii, která byla nejbohatší zemí v Africe a měla školství a zdravotnictví zdarma pro své obyvatele, byl zlý a nenávistný diktátor?

 

Náš prezident, kterého si mohu vážit, i přes to že má své mouchy, je jediný z našich politiků, který zahájil opozici proti US embaSSy a tím se stal neposlušným pro USA a proto proti jeho konání se staví ČvT a další, kteří mají plnou pusu keců o humanitě, ale sami teroristy podporují, viz níže příklad Čečensko, Ingušsko, Kavkaz a dlaší.

Pan prezident, dle mého názoru logicky a správně, musí zahájit jednání s "režimy", které jsou pro USA hysterickým dráždidlem, jako je Čína, Rusko a další, kteří si razí vlastní politiku a nechtějí být ovládáni USA. Protože právě toto by mělo být pro demokratickou elitu základem demokracie, základem dialogu a prosazování partnerství před odsuzováním a ničením...

 

Na závěr můj osobní postřeh k činnosti ČvT. Člověk v tísni není jen humanitární, ale také především politická organizace řízená současnými i bývalými politiky. Přijímající dotace, tedy peníze nás všech, ale mající dvojí „demokratický“ metr, kterým posuzuje závažnost světových krizí, konfliktů a pošlapávání lidských práv. ČvT nikdy neuvidí teror a genocidu v Gaze, kde probíhá největší současná světová humanitární katastrofa. Šimon Pánek neviděl ani probíhající etnické dočišťování Kosova, nevidí mučení v amerických koncentračních táborech, utrpení lidí v Sýrii, Ukrajině, Iráku a v Afghánistánu. Dále stojí za podporou teroristů v Čečensku a Ingušsku a taky na Kvakze, za což byli z Ruska vykázáni...Ale, proamerická diktatura např. v Egyptě,která běžně mučila své politické oponenty, Člověku v tísni nevadila. Nevadí jí ani protistátní puč proti demokraticky zvolenému prezidentu Ukrajiny Janukovičovi,který dospěl k občanské válce, kde "Náckové" z Kyjeva vraždí civilní obyvatele východu země, což soudruh Štětina podpořil ještě trapnou snahou legalizovat uskupení AZOV v EP...

Důvod slepoty pana Pánka a Štětiny a dalších pijavic je jednoduchý. Mohli by přijít o byznys, o židli a hlavně o peníze (ccca 340mil ze státního rozpočtu, které mimochodem dle řízení finančního úřadu částečně ujídají a nejsou schopni doložit jejich použití na projekty).

Autor: Daniel Čapek | úterý 1.9.2015 6:11 | karma článku: 35,21 | přečteno: 1003x