Nesmyslné plýtvání a nebo jen USA propaganda?

Zaujal mě článek (zde) o podpoře konvoje přes Polsko letadly A10. To není to důležité, prostě nějakou podporu musí pozemní síly mít i ve vzduchu... Ale, co mě zaujalo bylo, odkud a kam jedou američtí vojáci.

Jelikož jsem zvídavý člověk a rád cestuji především po Evropě, zajímalo mě, kde je ta slavná polská základna Powidz nedaleko polského města Gniezno.

A pak jsem si zadal v google maps trasu do německé základny Vilseck.

Nestačil jsem se divit, co mi to ten google ukázal!

 

Ani jedna trasa, kterou google navrhl, nevede přes Česko. Všechny trasy vedou přes Polsko do Německa přímo. Jsou tam totiž dobré dálnice. Navíc, taková cesta by pak konvoji trvala jen něco málo přes 6 hodin, a byli by doma (tedy na základně Vilseck )...

A jako daňového poplatníka kasy v ČR a taky v EU, mě zajímá:

- je to bohapusté plýtvání zdroji, ubytováním, ochranou atp?

- nebo jde o propagandu, kterou tak rádi kritizujeme, když náhodou Rusko uspořádá cvičení?

Proč tu mají ti vojáci projet skoro celé Česko, trasami shodnými s Wermachtem 15.3.1939? Kdo schválil nelogickou trasu? Požádali nás o to Američané, aby mohli demonstrovat sílu a ukázat celému Česku, že nám ty naše banky pohlídají?

A tak jako v roce 1968 je aktuální heslo: "Na hlídaní naší banky, nejsou třeba Amííí tanky, neb to hovno co v ní máme, sami sobě ohlídáme!"

Nebo snad naše země, obyvatelé, spoluobčané, celý národ neví jak takový transportér vypadá a proto nám ho tu musí na neskonale komplikovanější trase Američané ukázat?

Z Náchoda až do Chlumce, není dálnice, a z Chlumce do Pardubic taky ne, tedy potáhnou se všemi vesnicemi po obrovském prostoru východních Čech. Z Ostravy pojedou do Vyškova, tam asi dálnice je :-), ale dál přes D1 do Prahy? To asi nevědí, že tam máme samé uzavírky? A co Liberec? Škoda že v Harrachově teď nesněží, ale mohlo by, aby viděli jak vypadá zablokovaný přechod polskými kamiony...

Za mě je to prostě nesmyslné divadlo pro hloupé Čechy a já doufám, že většina k nim nepatří...

Autor: Daniel Čapek | středa 25.3.2015 12:56 | karma článku: 16,93 | přečteno: 632x