KOMENTÁŘ: Proč je lepší mýlit se s USA než mít pravdu s Ruskem - Jiří Pehe

Na Novinkach CZ je komentář Jiřího Pehe ke konstatování, "Proč je lepší mýlit se s USA než mít pravdu s Ruskem" Za mě bych rád podotkl a vytkl pár věcí před závorku, abychom si ujasnili slova pana Pehe.

Pan Pehe urputně nesouhlasí s pane Uhlem, kterému se nelíbí právě tento výrok Jiřině Šiklové, že je lepší se mýlit s USA než mít pravdu s Ruskem. Několikrát ho v poslední době kritizoval. Jelikož Uhl je člověk, kterého nelze podezřívat z toho, že jeho současné texty, v nichž hájí Rusko a nemilosrdně tepe USA, jsou psány na objednávku, má smysl s ním polemizovat...To píše pan Pehe.

 

Já teď vytrhnu jeho větu, abych se mohl demokraticky rozčílit nad jeho názory:

"1. USA se v posledních dvaceti letech jistě dopustily na mezinárodní scéně závažných chyb – ať už v podobě vojenských intervencí bez požehnání OSN, anebo v podobě neschopnosti konsolidovat politicky země, na které zaútočily."

- V podstatě říká: Američani se sice chovají zločinně,ale pak provedou diskuzi, ideálně demokratickou diskuzi. Dají si rozřešení. A jsou zase čistí. A tak to jde stále dokola. Až na na to,že jejich "dobré "skutky jsou dlážděny hromadami mrtvol. Pehe má pro to však pochopení. Ví totiž,že je hmotně lepší se "mýlit s USA než mít pravdu s Ruskem"

A tak začíná propaganda, nesmyslné plky pana Pehe, zaplacené sponzory jeho New York University of Prague a Pražského institut pro demokracii (už ty názvy svědčí o věrohodnosti komentářů)

Víc nemá cenu psát, objednávka textů a komentářů je tu a je jasně čitelná.

Zdroj (ZDE)

 

Autor: Daniel Čapek | úterý 31.3.2015 10:48 | karma článku: 14,01 | přečteno: 352x