klasika jako od Mozarta: USA řídili převrat a dění na Ukrajině a Nuland vyhrožovala!

Bývalý premiér Ukrajiny Mykola Azarov prohlásil pro italský list Il Giornale, že při rozhovoru s Nulandovou zdůraznil, "že jeho vláda je zákonně zvolena a dvakrát získala důvěru". „Já jí přímo řekl, že ukrajinskou politiku určuje ukrajinský lid a ona nemůže jednat takovým tónem s jeho zákonným zástupcem", prohlásil Azarov.

Informace, které bych rád přinesl čtenářům jsou opět alarmující. Předpokládám, že deníky typu FAZ nebo IlGiornale, nemohou být považovány za bulvár nebo komunistické deníky. Takže když zde uvedu citaci ex premiéra Azarova, je to pravda.

„… Hlavní štáb demonstrantů se nacházel na Velvyslanectví USA v Kyjevě, které převrat ve značné míře financovalo", poznamenal Azarov.
Když Kyjev odmítl podepsat asociační dohodu s Evropskou unií, USA, podle Azarovových slov, daly ukrajinským úřadům ultimátum:„souhlasit se sestavením vlády národní jednoty, kterou vytvoří protiruské síly". V opačném případě Amerika slíbila, že „nebude stát stranou událostí".

Situace na Majdanu musela být strašlivá, protože co může udělat bezbranný policista, který má ze zákona chránit pořádek?

„Když demonstranti přešli k násilným akcím, a když začali na milici házet Molotovovy koktejly a používat střelné zbraně, předvolali jsme si velvyslance USA a velvyslance evropských zemí, abychom jim předložili důkazy, které jsme měli k dispozici. Jejich reakce nás vyděsila. Jediné, co nám řekli, bylo to, že nemáme právo použít sílu, nehledě na rostoucí násilí ze strany protestujících. Vlastně nám svazovali ruce", řekl bývalý premiér, když komentoval kroky podniknuté tehdejším vedením Ukrajiny k uklidnění situace.

 

Pokud se zde stále a především naši čelní představitelé, ale také takzvaní "ukrajinisté" snaží přesvědčit národ o tom, že za vše může Rusko, že bývalý prezident (on vlastně bývalý není, ale to je jiný příběh) Janukovič zavinil to co se na Majdanu a poté v zemi stalo, je mi nás všech líto.

Já sám na věci mám jiný názor, než nám prezentuje hlavní proud, a ten je podložen především informacemi od mých přátel z Ukajiny, kteří žijí v ČR a rozhodně neschvalují současnou situaci.

 

zdroj:ZDE

Autor: Daniel Čapek | čtvrtek 26.3.2015 17:54 | karma článku: 12,20 | přečteno: 278x