Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Ze čtrnácti příspěvků sedm řeší autorku a ne to co napsala. Ač píše právě o tomhle. Ovšem považují se zcela jistě za ryzí demokraty.

Paradoxní je, že největší demokraté prosazují právě omezení svobody slova. Není řeč o pomluvách, nebo zjevných vyjádření směřujících k nezákonným aktivitám. Ta jsou ošetřena dostatečně zákony . Ale jen o "nepohodlných" názorech.

1 1
možnosti
PK

Pobaví mě, když píšete o svobodě slova právě vy. :-)

0 1
možnosti
JK

Z komunistky zrozená bojovnice za svobodu.

1 0
možnosti
JP

Ta paní vůbec netuší, jak fungují sociální sítě. Takové líbivé plácání, které potěší méně bystré i dezoláty.

1 4
možnosti
MS

Já myslím, že nejlepší příležitost otestování pravdivosti vašeho článku byla u reakce pana Trynera na paní Jandovou, nebo označením pana Doležela jako začátkem vlákna. To si i nejzarytější zastánci svobody slova a projevu můžou vzpomenout, jestli souhlasili s vymazáním předmětné reakce, nebo ne.

0 0
možnosti

P60e55t16r 26Č91e52r74n65ý

1. 8. 2023 23:56

DCA podepsána

0 0
možnosti
PC

K tomu není co dodat! Naprosto přesné

6 1
možnosti
MK

V těch zákazech jste zapomněla ještě na otevřená okna.

Svoboda slova by měla být samozřejmostí, ale v žádném případě to neznamená svobodu lhaní. Rozšiřování nepravdivých informací může napáchat mnohé škody a bylo by nespravedlivé, aby pachatel zůstal nepotrestán.

Trestní zákoník říká v § 209 Podvod toto:

(1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

Co je špatného na tom, že někdo chce zabránit pachateli, aby v trestné činnosti pokračoval?

1 1
možnosti
JB

J46a20n 56B52e16r49t42l

2. 8. 2023 8:16

A určovat, co je lež, budete vy? Vámi citovaný paragraf vyžaduje, aby se věcí zabýval soud a bylo provedeno pečlivé dokazování. Chcete tak konat u každého výkřiku na sociálních sítích nebo raději některým "prašivým" jedincům sociální sítě rovnou zakázat? A kdo je prašivý, určíte zase vy?

Někdy lež bývá zjevná, pak se ovšem její autor spíše zesměšní. Jindy se ovšem nějaký výrok může jevit jako pravda pravdoucí, aby se v průběhu času (hodiny až tisíciletí) ukázalo, že to byla lež.

Už se těším, jak budou potrestáni všichni šiřitelé lži, že očkovaní proti COVID19 nemohou tuto chorobu šířit.

1 0
možnosti
MC

Skvěle napsáno Danielo. Ostatně jako vždy..

11 1
možnosti
Foto

Výborně napsáno. Mluvíte mi z duše. Karma a

12 2
možnosti