Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když mně umíral manžel, silně mne frustrovalo to shánění dokladů, přepisování energií, předplatného, vyřizování závěti .. proplakala jsem několik dní nad sestavováním posledního rozloučení. Když nastal den úmrtí, byla jsem ráda že většinu situací mám připravenu, protože mne zasáhl tak hluboký smutek, že bez vodítka bych nebyla schopná ani přemýšlet. Váš úhel pohledu je mně blízký.

1 0
možnosti

Já bych smrt moc rád vytěsnil. Bohužel v letošním roce jsem byl na pohřbech dvou 17 letých kluků z blízkého okolí a svého spolužáka za ZŠ. Takže v mém nejbližším okolí je teď smrt všudypřítomná. ;-(

0 0
možnosti

Za svůj život už jsem se musela rozloučit s hodně příbuznými, přáteli i kamarády. Vzpomínam na ně a vždy jen na to hezké. Jaké jsme měli zážitky, kde jsem třeba s kamarádkou cestovala atd.Přesto je mi líto, že mnozí, kterým bylo málo let tady už nejsou. Proč neměli to štěstí aby se tady ještě radovali ze svých blízkých.

0 0
možnosti

J30a53n 42A29b38r37t

31. 5. 2022 11:50

Není přímo k tématu, ale je smůlou ČR, že tato dáme nebo Hana Marvanová nehodlají kandidovat na prezidentku naší země.

0 2
možnosti

Zhruba před měsícem byla smrt tématem Fokusu Václava Moravce. Velmi zajímavé povídání s odborníky, doporučuji shlédnout. Překvapilo mě, že vytěsňování smrti není zdaleka záležitost posledních let či desetiletí, ale děje se kontinuálně prakticky celý novověk.

S tvrzením autorky, že nepořádáme pohřby a nechodíme na hřbitovy nesouhlasím. Ano, světští jsou v tomto okázalejší (koneckonců, takový je i jejich život), ale neřekla bych, že své blízké po smrti zanedbáváme v průměru více než předchozí generace. Je to vždy o konkrétní rodině. Už má babička si stěžovala, jaké měl její známý nezvedené děti, že ho nechali jen spálit na obecní útraty.

4 0
možnosti
Foto

J74a59n 18Š54i20k

30. 5. 2022 16:48

Moc hezké. Potvrzuji i za sebe Váš pohled. Hezký den

6 0
možnosti
Foto

Před třemi týdny mi zemřel kamarád.

Z ničeho nic a ještě mu nebylo 48 let.

To není normální.

3 0
možnosti

To opravdu neni normalni.Odchazeli jsme s kamaradem,manzelkami a 2 detmi v 1968 do Svycarska.Bylo nam 26 roku.Dobre jsme se zabydleli,ja s manzelkou a synem v kantonu Bern,kamarad v kantonu Solothurn.V roce 1973 onemocnel a Oltenske nemocnici zemrel.Rakovina slinivky brisni.

1 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 28,46
  • Průměrná čtenost 2291x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik