PB

P38e55t86r 32B75u94r18i25a25n

23. 5. 2024 15:15

Souhlas.

V jedné diskuzi pod článkem o tom, že 50 ozbrojených "německých občanů" z místní ubytovny přepadlo Mac Donald, vymlátili výlohy a dobývali se dovnitř s cílem zmasakrovat obsluhu, která se v krámě zabarikádovala a volala úpěnlivě o pomoc, jsem napsal pouze: ti Němci nám ale nějak zvlčili".

Následoval ban na třicet dní a k tomu admin nebyl líný mi přeposlat mailem znění paragrafu o hanobení národa a rasy a ještě něco o předsudečné nenávisti, a zcela vážně mi vyhrožoval kriminálem na dva roky, pokud se rozhodne a udá mě. Samozřejmě, že těmi "německými občany" jak je povinně nazval on i já, jsme oba mysleli neněmecké občany a z toho pramenila jeho zuřivost. Protože já pochopil koho tím myslel a on pochopil, že já pochopil.

Tedy situace ne nepodobná tuhé komunistické normalizaci, kdy se mě ptal jeden v hospodě jestli mám v rodině někoho od ká a já mu neodpověděl, protože jsem se bál, že je to estébák.

Není největším nebezpečím umělá překorektnost mediálních článků, my umíme číst mezi řádky, komunisti nás to naučili, ale všudypřítomní admini na diskuzích a socsítích, pro které dodržování smluvních podmínek znamená mít stejný ideový postoj s nimi, ať už přirozeně nebo přinuceně, a potom můžete hanit druhou stranu po libosti.

Za co všechno lze dospělého člověka dneska peskovat:

Tvl - ban s upozorněním, že zkratka obsahuje vulgární slovo.

V narvaném autobuse: "Pane, dejte tu ruku pryč. Tu ne, ta tam byla správně, tu druhou vejš!" - ban, předsudečná urážka žen.

Paradoxem je, že na obědy zdarma mají ve škole nárok právě jen ty děti, jejichž rodiče pobírají na jídlo pro ně socdávky - ban, trolling a urážka dětí ze sociálně slabých rodin.

Při násilných protestech ve Francii: Lůza demoluje Paříž - ban, s odůvodněním, že těch rabujících obchody a zapalujících auta se označení lůza může dotknout. Hezký nepředsudečný den přeji.

Foto

To nic není, mně smázli příspěvek u blogu o TV poplatcích, kde jsem srovnal cenu jednodenního TV poplatku s průměrnou cenou cigarety. Že prý trolling.

Ono je to tak - někomu projde vše, někomu ne, i když napíše jen "dobrý den".

Nezapomínejte, že mezi čtenáři je pár hlídačů mravnosti, kteří vše podezřelé nahlásí. Zejména, pokud jste někdy nesouhlasil s jejich komentářem. Včetně toho, že dodají zdůvodnění "rozsudku".

Ovšem - vulgární výraz se stává uměleckým prostředkem jen v ruce básníka. Avšak iDNES není médium literární, zde na básníky není místo.

LB

Autocenzura je tím nejhorším příkladem cenzury, kdy se podařilo vykořenit svobodu z lidí samotných. Vždy v dějinách byla předznamenáním totality.

Jakákoli cenzura je také znamením zbabělosti: Nemám protiargument, proto svému názorovému oponentovi zakážu vůbec sdělit argumenty jeho. Autocenzura je pak stejným přístupem vůči sobě samému, je-li jedinec obdařen kritickým myšlením.

Ubývá však i takto obdařených jedinců a přibývá lidí fanaticky oddaných jediné ideologii, kterou nepoměřují s realitou a logickým uvažováním.

JK

Já myslím, že kdybyste podlehla autocenzuře abyste nelhala, tak by vám to jenom prospělo.

  • Počet článků 196
  • Celková karma 26,41
  • Průměrná čtenost 2246x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik