Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Váš příměr s čuráním do bazénu jsem nějak nepobral. Ten se dá použít například v situaci, kdy chceme naznačit nesmyslnost boje o nulovou uhlíkovou stopu Evropy, zatímco zatímco na jiných kontinentech se vesele budují uhelné elektrárny (= čurají nám do společného bazénu). Pro případ šetření občanů a státu je takový příměr poněkud mimo mísu, nehledě už k tomu, že v zájmu státu je naopak utrácení občanů, protože to má příznivý vliv na HDP.

0 1
možnosti
ZZ

Vy jste toho nepobral už víc.

Co měl náš stát z návštěvy Zelenského ?

Kolik to zbytečné divadlo stálo ?

Kolik stál provoz letadla, co představitel Ukrajiny využíval ke svým potřebám ?

1 0
možnosti
MR

Jsme vysoce rozvinutá společnost, kde je silný akcent na lidská práva a dále v EU, kde jsme se zavázali přebírat směrnice, normy, ustanovení... .

Stát, jež má v moci každá vláda, její agenda je vlastně jen "malá" organizace.

Daleko větší a robustnější jde za dělbou moci, a to jsou obce, města, kraje, jež mají svoji správu. Kolik u nás je obcí, měst, krajů a kolik zde je úrovní samosprávy, úředníků, agend.

Tohle už je dávno obehraná písnička ... . Podle zákona o rozpočtovém určení daní se od 1. 1. 2021 rozděluje:

krajům 9,78 % a dle přepočteného procentního podílu obcím 25,84 % z celostátního hrubého výnosu daně z přidané hodnoty.

krajům 9,78 % a dle přepočteného procentního podílu obcím 25,84 % z celostátního hrubého výnosu daní z příjmů, kterými jsou:daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, (mimo daň z příjmů fyzických osob vybírané srážkou podle zvláštní sazby),daň z příjmů fyzických osob vybírané srážkou podle zvláštní sazby,daň z příjmů fyzických osob včetně výnosu záloh poplatníka v paušálním režimu na daň z příjmů fyzických osob a daně z příjmů fyzických osob, která je rovna paušální dani,daň z příjmů právnických osob včetně daně z příjmů právnických osob vybírané srážkou podle zvláštní sazby.

obcím 1,5 % z celostátního hrubého výnosu daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti (mimo daň z příjmů fyzických osob vybírané srážkou podle zvláštní sazby) rozdělený dle přepočteného počtu zaměstnanců. Daňovým příjmem rozpočtů obcí je:

100 % výnosu daně z nemovitých věcí, které se nachází na území dané obce.

0 0
možnosti
Foto

A řekla jste jim to do očí? Předložila koncept, kolikm a kde ušetřit?

1 1
možnosti
ZZ

Vláda musí hledat peníze především tam, kde utíkají největší příjmy.

O problému zneužívání transferových cen se ale raději vůbec nemluví a stát dál monopolizuje a zákonem zaručuje příjmy bank - stavební a penzijní spoření, roční poplatky za správu portfolia .........

Přitom roční únik příjmů státu z tohoto titulu transferových cen činí minimálně 300 až 500 miliard Kč !!!

Babišova vláda se zaměřila na likvidaci karuselových obchodů a tím i zvýšení příjmů do rozpočtu. Tato vláda se zaměřila naopak na likvidaci důchodců - jako největšího výdaje státu.

1 1
možnosti
PP

Přesně tak! Občané ano, stát ne. Co jste prokristapána čekali?

6 1
možnosti
Foto

Podívejte se na státní rozpočet, které státní výdaje jsou největší: Platy obecní samosprávy, učitelů, hasičů, policie, armády, soudců, dotace a sociální transfery. Tam by se mělo snižovat, ale kdo si to troufne?

0 0
možnosti
JK

Máte ty jednotlivé agendy ke zrušení sepsané na papíře? A máte pod tím vypočítané, kolik přesně procent z celkových státních údajů se tím pádem ušetří? A mohl bych to vidět?

10 11
možnosti
JK

Státních *výdajů* samozřejmě.

3 6
možnosti