Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Ano,

konečně by si Česká vláda mněla vzít příklad z Tunisu, tam žádné důchody nemají a nemusí ze státního rozpočtu nic vyplácet a plácat se odezdi ke zdi, kde a komu co snížit popřípadě vzít...

Jen mi není známo, zda tam vůbec odvádí daně, aby na důchody neměli, nebo v Tunisu mají počasí po celý rok stabilnější a ti co skončí na ulici, tak i v zimně nezmrznou...

0 0
možnosti
JK

J92a63n 86K23a14r48a43s97e62k

13. 9. 2023 23:11

autorka nadhodila nekolik aspektu, kde bych i souhlasil, presto si ale myslim, ze to v celkove siri presto nedokaze uchopit.

Takovy priklad do pranice:

Delnik stavebni firmy, ktera stavi dalnice, stavby pro stat. Je ten clovek pracujici - ve smysli vydelavat na ty duchody?

Ta cela problematika se toci porad kolem toho, ze my mame nejak zafixovano, ze kdyz ma nekdo prave v kapse nejakou pracovni smlouvu nejlepe na dobu neurcitou, tak nekdo takovy je na te 'pozitivni' strane te duchodove problematiky. A kdo tu smlouvu nema, tak ten zije 'na ukor' jinych. Tento nesmyslny pristiup je nutno prp budoucnost prekonat.

0 1
možnosti
JK

Důchody jsou v pořádku. Když bude klesat počet pracujících, důchody budou poměrně k výši mzdy o něco nižší než je to teď. A je to udržitelné jedna radost. Nechal bych všechno tak, jak to je.

0 0
možnosti
PZ

Řešení je více složkový, nebo jak se říká více pilířový systém, protože ten statní je již v mnoha zemích včetně SRN velmi podobný našemu, problém je v tom, že oni mají další dva až tři. V zemi kde komunální volby vyhrál ten kdo zrušil 30kč poplatku ve zdravotnictví a 30+ let se vede debata o standardu ve zdravotnictví to bohužel čeká na novou generaci, která není zatížena životem v socialismu, protože problém není v tom, že se mám dobře, ale soused se má lépe.....

3 0
možnosti
MK

Blbosti.

Já jsem si na důchod moc nenašetřil právě proto, že jsem musel platit to důchodové pojištění. A musel jsem ho platit pod hrozbou sankcí. Kdybych nemusel platit, měl bych našetřeno tolik, že bych to neutrazil ani do sta let.

A zanedlouho nadejde pojistná událost, kdy by mi stát měl vyplácet. A najednou vy začnete tvrdit, že je to úplně jinak a že nemám nárok. Divíte se, autorko, že vás považuji za šílenou?

4 1
možnosti
AL

Zkrátka, když chybí děti, krachuje sociální i zdravotní systém.

2 4
možnosti
LK

L72u98b15o93š 59K82r23i11m73l

13. 9. 2023 16:28

Když chybí základní znalost matematiky, tak se píší hlouposti. Pokud bychom totiž přistoupili na Vaši tezi, tak bychom se museli množit geometrickou řadou a to je jaksi nemožné..

2 1
možnosti
Foto

V Česku prozatím funguje plně průběžný důchodový systém, který je i ve většině zemí Evropy. V tomto systému lidé v produktivním věku (pracující) financují penze spoluobčanů v důchodovém věku. Z hrubé mzdy totiž odvádějí důchodové pojištění. V průběžném systému dostávají penzisté důchod od státu, když stát získává peníze na financování důchodu od pracujících občanů, kteří ze své mzdy nebo zisku odvádějí důchodové pojištění Dříve čtyři pracujcící. se starali o jednoho důchodce. Dnes se o jednoho důchochdce starají dva a za 30 let bude jeden důchodce na na jednoho pracujícího. Stát už v současné době důchody dotuje a v roce 2023 je to 717 miliard.

1 0
možnosti
LK

L41u66b44o54š 90K81r75i10m59l

13. 9. 2023 16:30

Ve většině zemí západní Evropy je systém kombinovaný, tj. průběžný a fondový.

0 0
možnosti
Foto

Vážená paní, máte ve svém gtextu několikero lživých tvrzení. S ohledem na vaše postavení se nemůže jednat o neznalost, tedy nepravdu, ale jedná se o více či méně kamuflovanou lež.

5 5
možnosti
ZH

Asi jsem to četl moc rychle, tedy jsem si nevšiml. Můžete některé lži výslovně uvést?

4 0
možnosti
PK

Kdo něco takového léta tvrdí? Naopak je léta známo, že žádný důchodový fond neexistuje a nikdy neexistoval.

7 0
možnosti
Foto

Sociální politika, průmyslová revoluce, automatizace a AI způsobují zlenivění a zblbnutí převážné části lidstva.

1 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 2291x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik