Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

P53a26v79e88l 69R44u48s16ý

4. 5. 2024 21:37

Co je v zájmu dítěte? Učit se anglicky, čínsky, nebo střílet?

Soudy ani OSPODy by neměly vůbec zájem dítěte hodnotit, ale otevřít cestu oběma rodičům, aby vedli dítě podle svého vnímání zájmu dítěte.

A participace dítěte - ano, ale ve smyslu vysvětlování, podpory, poučení apod., ale nikdy a nikoliv ve smyslu zjišťování, jak by měl soud rozhodnout. To je totiž živná půda pro psychickou likvidaci dítěte, kdy čím větší je váha názoru dítěte na rozhodnutí soudu, tím větší je motivace dementních rodičů prosazovat svou vůli přes ovlivnění názoru dítěte. A skutečně je jedno, jakého věku.

Současná opatrovnická řízení se vyznačují tím, že čím méně si odborné profese (soudy, opatrovníci, znalci, mediátoři a psychologové) vědí s případem rady, tím více přenášejí odpovědnost za rozhodnutí na dítě. A oba víme, že tohle požadovat po jedinci mladším 21 let je jeho týrání. Takže toto začíná v rodině, ale končí v řiti.

0 0
možnosti
Foto

Problém je státní legislativa, která brání tomu, aby lidé uzavírali vzájemně výhodné smlouvy. Tedy i těch, které se týkají jejich soužití a jejich dětí.

1 0
možnosti
PK

Tohle byste měl Františku specifikovat blíže. Počítám že to bude další téma, které paní senátorka slyšet nechce.

0 0
možnosti
PK

Paní senátorko. Buďte prosím tak hodná a raději zájmy Českých dětí nechte být. Nemám důvěru, že by pro vás nebylo nejlepší, děti od rodičů "evakuovat".

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/senat-kovarova-unosy-ukrajinskych-deti-do-ruska-valka-na-ukrajine.A231020_102747_domaci_kop

0 1
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 28,33
  • Průměrná čtenost 2226x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik