Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nezávislost je vskutku štěpné téma. Kdekdo se zaklíná svou nezávislostí, ale také bývají slyšet slova o nepřípustných politických tlacích. Dokonce i že sféry justice. Jak tomu rozumět? Takto snad? "Jsme spravedliví, protože nezávislí, ale ať na nás nikdo nevyvíjí zadný tlak, sic pak za sebe neručíme a nikdy nepřiznáme, že jsme podlehli jakémukoli nátlaku".

A že rozmanitých tlaků byly již přehršle, je známo. Okázalých útoků na novináře a přání konce jejich zaměstnání v ČT rovněž. Nic na tom nemění fakt, že v ČR z oken nevypadávají.

Na otázku, jak je to s nezávislostí politiků, také není snadná odpověď. Ani u politiků nestraníků, neboť i ti mohou sledovat především vlastní zájmy a mohou se opatrnicky vyhýbat tématům, k nimž by poctivé vyjádření mohlo vraštit čela části voličstva.

Je-li někdo závislý na příjemných pocitech z politického výsluní a podřizuje své kroky i slova tomu, aby ho ten svit hřál co nejdéle, slouží sám sobě a uspokojuje jen ty voliče, které potřebuje. Někdy dokonce ty, kterým učarovaly jeho stíny.

1 2
možnosti
Foto

Díky za komentář k věci. Máte pravdu, že na téma nezávislost by se dala napsat celá disertační práce

0 0
možnosti
Foto

Redaktoři státních médií neříkají tu svou pravdu, ale tu seshora nadiktovanou.

4 2
možnosti
Foto

Neříkají li media, co chcete slyšet, nemusí být chyba nutně v oněch mediích.

1 2
možnosti

Váš radikalismus je trapný. Pokud chcete do něčeho mluvit, měla byste to znát, ale Vy píšete, že se na televizi od Covidu nedíváte... Doporučuji se podívat na zpravodajství ČT, Novy a Primy. ČT má nesrovnatelně vyšší úroveň i objektivitu, musí zvát k danému tématu i zástupce opozice.

5 4
možnosti
Foto

Dnešní zprávy státních médií připomínají objektivitou ty za socialismu. Protože vysílají pořád ze stejných budov, dá se to i pochopit. Holandské přísloví : co do sudu přijde nejdřív, tím je cítit napořád.

2 0
možnosti

Já k životu nepotřebuji senatorku Danielu Kovářovou, poslance a senátory ANO, SPD, dálnici do Ostravy, památník v Letech a spoustu dalších věcí. Měly by se zrušit, co Vy na to?

7 1
možnosti

Mmch, co Vy jste za senátorku, že ani nevíte, že ČT veškeré příjmy z reklamy odvádí do rozpočtu ministerstva kultury...

4 1
možnosti
Foto

Líp bych to nenapsal. Vidím to naprosto stejně takže asi patřím k těm, kteří jsou mdlého rozumu (podle komentáře pana Jana Pavlíka)

6 5
možnosti

Však to musíte už znát pane Beránku!

Jednou jste mdlého rozumu, podruhé dezolát, potřetí kobliha.

Těm nejlepším "demokratům" nálepkování vždy šlo!

4 4
možnosti
Foto

J58o43s38e72f 12B95á47r59t52a

30. 9. 2023 16:18

Představte si, že do ČT pozvou prezidenta Pavla a pan Železný rozhovor začne: Tak pro pořádek, byl jste členem KSČ, předseda základní organizace KSČ, prodělal jste výcvik rozvědčíka a po sametové revoluci jste se vypracoval ve strukturách NATO do vysoké pozice. Takto představil doc. Ševčíka s tím, že jeho odborné kvality vůbec nezmínil.

6 4
možnosti

Proč zmiňovat něco, co neexistuje? Právě třeba absence publikační činnosti je Ševčíkovi vyčítána přímo v akademických kruzích.

3 3
možnosti

J10i53r88i 57V69r44a76b78e22c

30. 9. 2023 16:05

Jak může někdo kdo se a nic "nekouká" kritizovat . Já se dívám jak na privátní, tak na státní a to hodně zahraniční (pomocí VPN) a můžu říct, že České zpravodajství je na dobré úrovni.

3 1
možnosti

Tak to byste si jistě ochotně připlatil, abyste nemusel používat VPN a nemusel nutit ostatní, aby vám přispívali

2 1
možnosti

Už jen kvůli zahraničnímu zpravodajství by měla ČT zůstat. Kvalitní reportáže ze zahraničí žádná komerční televize nenabízí.

5 3
možnosti
Foto

To je naprosto stejná otázka, paní bývalá ministryně spravedlnosti, jako kdybych se vás zeptala, jestli existuje nezávislý soud. Lépe řečeno nezávislí soudci. A soudkyně, pochopitelně.

3 2
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 28,80
  • Průměrná čtenost 2291x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik